Supa de pui — medicament natural pentru raceala

Supa de pui — medicament natural pentru răceală

Supa de pui este de mult timp un leac tradiţional împotriva afecţiunilor căilor respiratorii, cum ar fi răcelile. În paginile cărţii Food — Your Miracle Medicine, dr. Irwin Ziment, specialist în afecţiuni pulmonare la Universitatea California din Los Angeles, a explicat cum acţionează acest remediu: „Puiul, la fel ca majoritatea alimentelor proteice, conţine şi un aminoacid natural numit cisteină, eliberat când se face supă din el. Din punct de vedere chimic, cisteina este extraordinar de asemănătoare cu un medicament numit acetilcisteină, pe care medicii îl prescriu bolnavilor cu bronşită şi infecţii respiratorii“. Medicamentul, iniţial extras din piele şi pene de pui, este un mucolitic: fluidifică şi creşte secreţia de mucus din nas, gât şi plămâni. Supa de pui acţionează într-un mod foarte asemănător. Pentru ca supa să fie un anticongestiv şi mai eficient, dr. Ziment recomandă să se adauge în supă usturoi, ceapă şi condimente picante, cum ar fi ardeiul iute.