Ananas

Ananasul se cultiva numai in zonele clade,este un fruct deosebit de sanatos.
Astazi, ananasul isi gaseste o multitudine de intrebuintari: in industria medicala, in saloanele de infrumusetare, in arta decoratiunilor. Si, desigur, in bucatarii unde este preparat intr-o multitudine de feluri, de la cocktail-uri la pizza.
Proprietati:

- nutritive
- stomahice
- diuretice
- dezintoxicante
- sporeste potenta sexuala
- intarirea sistemului imunitar si cresterea rezistentei la infectii
- incetineste procesul de imbatranire
- dezvolta sistemul osos si ligamentar prin rolul pe care il are in formarea colagenului
- contine enzime digestive

Indicatii - uz intern:

- anemie
- convalescenta
- demineralizare
- dispepsii
- intoxicatii
- ateroscleroza
- artrita
- guta
- litiaza
- cure de slabire
- hipertensiune
- tulburari cardiace si vasculare

Mod de folosire - uz intern:

- fructul foarte copt
- suc
-gastronomie

Contine: apa, in proportie de 75,7 %, materii azotate 0,68 %, materii gazoase 0,06 %, materii zaharate 18,4%, materii extractive 4,35%, celuloza 0,57%, cenuse 1,24% acizi citric malic, vitaminele A, B, C, o drojdie si un ferment, iod, magneziu, potasiu, calciu, fosfor, fier, sulf.