Struguri

Consumul de struguri asigura si mineralizarea organismului cu potasiu,fosfor, magneziu, fier, calciu, mangan etc. Strugurii contin acizi organici: tartic 4-9%, citric 0,7%, aminoacizi.
Consumul de struguri e eficace in afectiunile ficatului (mareste glicogenul), in cele gastrointestinale (stimuleaza digestia si elimina putrefactiile).
Afectiunile inimii (usureaza nutritia muschiului cardiac) in bolile de nutritie, de rinichi etc. Strugurii stimuleaza digestia, marind pofta de mancare, avand si o actiune tonica.
Continutul ridicat de saruri de potasiu al strugurilor face ca acestia sa aiba o actiune depurativa. Marind diureza se intensifica procesul de eliminare a reziduurilor azotoase, urice si biliare.
Cura de struguri elimina abundent ureea si acidul ureic. Ajuta la eliminarea prisosului de clorura de sodiu, ameliorand starile hidropice, pe cele de acidoza

Proprietati:

- foarte digestiv
- enegetic musculos si nervos
- remineralizant
- antitoxic
- racoritor
- diuretic
- laxativ

Indicatii - uz intern:

- anemie, convalescenta
- sarcina
- surmenaj
- sporturi de rezistenta
- stari febrile
- congestia ficatului si splinei
- obezitate
- intoxicatii
- tulburari digestive
- constipatie

Indicatii - uz extern:

- ingrijirea tenului

Mod de folosire- uz intern:

- cura de struguri: 1-2 kg pe zi de consum exclusiv (diuretic, laxativ, eliminator al acidului uric, provoaca o hiper secretie biliara)
- obezitate: consum exclusiv de struguri (1-1,5 kg pe zi)
- dezintoxicare: 3 paharele de must (intre mese)

Mod de folosire - uz extern:

- sucul in lotiuni pentru fata
- comprese (cicatrizant, contra oftalmiilor)