Perele

Parul este originar probabil din partea de nord a Indiei. In China, floarea sa alba era considerata simbol de doliu si al caracterului efemer al existentei. Desi a existat mult timp in stare salbatica, fructele sale raminind putin comestibile, romanii din timpul lui Pliniu cunosteau peste 40 de varietati de par. Fructul este depurativ, laxativ, remineralizant si nutritiv, fiind indicat in anemii, surmenaj, TBC.

100 de grame de fruct contin:
- Calorii: 55;
- Glucide: 13 g;
- Indice glicemic: 37;
- Fibre: 2,3 g;
- Vitamina C; 3 mg;
- Magneziu: 7 mg.

Proprietati:

- depurativ
- nutritiv
- laxativ
- diuretic
- astringent
- sedativ
- racoritor

Indicatii - uz intern:

- anemie
- reumatisme
- astenie
- surmenaj, sarcina
- diarei
- fruct permis diabeticilor (gratie levulozei pe care o contine)

Mod de folosire - uz intern:

- fructul: 1-1,5 kg, inainte de mese
- suc: 2-3 pahare pe zi, inainte de mese
- uscate: 40-50 g + 1 l apa (fierbere 1 ora)
- bautura racoritoare, diuretica, energetica