Migdalele

Fructele migdalului sunt purtatoarele unui continut caloric ridicat, fapt ce le face recomandabile in sezonul rece deoarece furnizeaza organismului o cantitate valoroasa de energie. Alungite si dulcege, migdalele dau gust nu doar prajiturilor, ci si sanatatii. Continutul ridicat in vitamina E, un antioxidant puternic, face migdalele indicate in tratamentul pielii si parului. Consumand trei migdale pe zi, veti beneficia de efectul revitalizant pe care il au aceste fructe asupra podoabei capilare afectate de vopsirile repetate. Migdalele duc la scaderea nivelului de colesterol din sange, avand chiar efect similar cu tratamentul medicamentos in astfel de cazuri. Hipotensivii sunt, de asemenea, sfatuiti sa consume in medie cinci migdale zilnic pentru a normaliza valoarea tensiunii arteriale. Fructele coapte, amestecate cu miere, sunt indicate in insomnii, anemii si astm bronsic. Dat fiind marea putere nutritiva a migdalelor, acestea trebuie consumate cu moderatie: 6-10 fructe pe zi, de la caz la caz.

Proprietati:

- foarte nutritiva
- energetic (in special pentru sistemul nervos)
- reechilibrant nervos
- remineralizant
- antiseptic intestinal

Indicatii - uz intern:

- sarcina si alaptare
- astenie fizica si psihica
- practicare sporturilor
- afectiuni nervoase
- crestere
- constipatie
- poate fi consumata de diabetici

Indicatii - uz extern:

- arsuri, crapaturi
- piele uscata
- dureri de urechi

Mod de folosire - uz intern:

- fructul: consumat cu moderatie (6-15 pe zi)
- lapte de migdale: 50 g migdale + 50 g miere + 1 litru apa (se inmoaie migdalele timp de cateva minute in apa calduta. Le curatam de coaja, le pisam cu putina apa rece, ca sa obtinem o pasta. Diluam pasta in restul apei.

Dizolvam mierea. Strecuram printr-un tifon fin.

Mod de folosire - uz extern:

- ulei: arsuri, crapaturi, pilee uscata
pentru a reda timpanului supletea: cateva picaturi in ureche, la culcare