Migdale

Isi au originea din Asia centrala, insa acum se cultiva in multe colturi ale lumii. Migdalele dulci se folosesc la prepararea martipanului, la prajituri, sau la alte preparate dulci, cele amarui au rol de condiment. Din cauza continutului ridicat de acid prusic, se folosesc cu masura.

Proprietati:
- foarte nutritiva
- energetic (in special pentru sistemul nervos)
- reechilibrant nervos
- remineralizant
- antiseptic intestinal

Indicatii - uz intern:

- sarcina si alaptare
- astenie fizica si psihica
- practicare sporturilor
- afectiuni nervoase
- crestere
- constipatie
- poate fi consumata de diabetici

Indicatii - uz extern:

- arsuri, crapaturi
- piele uscata
- dureri de urechi

Mod de folosire - uz intern:

- fructul: consumat cu moderatie (6-15 pe zi)
- lapte de migdale: 50 g migdale + 50 g miere + 1 litru apa (se inmoaie migdalele timp de cateva minute in apa calduta. Le curatam de coaja, le pisam cu putina apa rece, ca sa obtinem o pasta. Diluam pasta in restul apei. Dizolvam mierea. Strecuram printr-un tifon fin.

Mod de folosire - uz extern:

- ulei: arsuri, crapaturi, pilee uscata
pentru a reda timpanului supletea: cateva picaturi in ureche, la culcare