Castravetele

Castravetii erau consumati in vestul Asiei cu 3.000 de ani in urma. Din aceasta parte de lume, castravetii au fost adusi in Europa, unde au fost foarte repede indragiti de greci si de romani. Acestia l-au folosit nu numai ca hrana, ci si ca medicament.

MEDICAMENT. Sucul de castravete este dizolvant al acidului uric, cu efect depurativ. Daca vi se pare fad gustul sucului de castraveti, va recomandam sa-l amestecati cu sucul altor fructe sau legume, struguri, morcovi, mar sau telina. Calitatile castravetelui nu se opresc aici. Actiunea lui locala impotriva ridurilor este folosita in cosmetica, datorita vitaminei C, care calmeaza iritatiile pielii si ajuta la vindecarea acneei.

Coaja castravetelui contine o multime de minerale benefice, dintre care amintim siliciu, potasiu si magneziu. Este recomandat sa consumam castravetii proaspeti.

Proprietati:

- racoritor
- depurativ
- dizolvant al acidului uric, diuretic
- bun diuretic

Indicatii - uz intern:

- stari subfebrile
- intoxicatii
- colici si iritatii intestinale
- guta, artritism
- litiaza la rinichi, la vezica

Indicatii - uz extern:

- ingrijirea pielii

Mod de folosire - uz intern:

- fiert: indicat contra iritatiilor intestinale
- crud: pentru unii este destul de indigest

Mod de folosire - uz extern:

- ten gras: apa de fierbere nesarata
- riduri: rondele de castravete
- pistrui: lotiuni cu lapte crud in care s-au macerat rondele de castravete
- pori dilatati ai fetei: seminte de: castravete + dovleac + pepene galben (in cantitati egale)
se macina fin, separat
se amesteca cu lapte pana se formeaza o pasta
se aplica timp de 30 de minute
se spala fata cu apa de trandafiri calduta