Cresterea bebelusului. Saptamana 6

0 ani - Saptamana 6 (bebeluşul sugar la o lună şi două saptămâni de la naştere

Mingea confecţionata dintr-un ciorap

Luati un ciorap vechi şi umpleti-l cu bucati de materiale textile, ziare, carpe sau ciorapi vechi. Înodati-l bine la gura ca sa obtineti o minge ciorap. Legati-l de bara laterala de sus a patutului sau tarcului cu o sfoara sau coaseti o brida de ,,arici" ca sa-l puteţi fixa. In timp ce copilul stă întins pe spate, miscati "mingea" inainte şi înapoi, de la stanga la dreapta, în văzul copilului.

Se uită sugarul la minge şi o urmareşte mişcându-se? Încearca să o atingă sau să o mişte -sau pur şi simplu o ignora? Dacă nu este interesat, incercati din nou mai târziu. Nu abandonaţi această activitate. Încercaţi-o în fiecare săptămână, până veţi avea succes. Dacă sugarul este interesat, susţineţi activitatea cu : mingea - ciorap, dar nu uitaţi că durata in care copilul îşi poate concentra atenţia este foarte scurta. Fiţi răbdători! Pastrati mingea, va putea fi folosita mai tarziu la alte activitati.    

De-a lungul saptamanii, consolidati activitatile pe care le-ati facut mai inainte.

Remarcati raspunsurile copilului. Este el în stare sa-si ridice uşor capul în timp ce stă pe burta? Veti constata ca gâtul copilului a devenit mai putemic. Bateti usor copilul pe spate şi vorbiţi-i.

Amintiti-va: trebuie sa aveti o voce placuta! Aceasta stimuleaza auzul copilului. În timp ce-i vorbiţi, răsuciţi-i corpul de cateva ori şi observati-i capul şi gâtul. De-a lungul săptămânilor ce vor urma, luaţi seama cât de puternic a devenit copilul.

Aceasta activitate:
•    iniţiază coordonarea ochi - mana;    
•    dezvoltă conştientizarea mingii - ciorap şi a mişcării ei;
•    îmbunătăţeşte simţul pipăitului;
•    este un stimulent pentru mişcarea ochi-mână.

Cresterea bebelusului de la nastere la un an - cele 51 de săptămâni