Cresterea bebelusului. Saptamana 13

 0 ani - Săptămâna 13

Observarea feţei
 
Desenaţi sau lipiţi pe o coala un chip mare, colorat. Faţa poate fi caraghioasă şi trebuie să apară doar pe o singură parte. Arataţi-i copilului chipul confecţionat. Răsuciţi-l pe partea cealaltă, pentru ca sugarul să poată vedea partea goală. Întoarceţi-l după aceea înapoi, de la stânga la dreapta, si spuneţi: „Cucu-bau!" pe măsură ce faţa apare în raza vizuală a copilului.

Acest joc simplu îl face pe copil conştient de existenţa celor două părţi, faţă şi spate, ale obiectelor. În plus, ochii copilului urmăresc mişcarea feţei, fiind astfel antrenaţi prin imagini de la stanga la dreapta.

Această activitate poate fi extinsă prin folosirea propriilor mâini, pentru a vă ascunde faţa şi a vă juca ,,Cucu-bau" cu copilul. Cel mic v-ar putea surprinde într-o zi şi şi-ar putea ascunde faţa pentru a se juca cu dumneavoastră.

Repetaţi această activitate, ca şi pe cele precedente, mai ales pe cele la care copilul nu a răspuns cu dragă inimă până acum. Repetiţia este foarte importantă pentru invăţarea secvenţială, pentru câştigarea încrederii şi pentru stăpânirea noţiunilor de bază.

Această activitate duce la:
•    o conştientizare crescută a feţei;
•    descoperirea conceptelor „faţă" şi,,spate';
•    motivaţia timpurie de a observa cu un anumit scop.

Cresterea bebelusului de la nastere la un an - cele 51 de săptămâni