Cresterea bebelusului. Saptamana 14

0 ani - Săptămâna 14 (bebeluşul la trei luni şi două saptămâni):

 Poziţia stomacului şi mişcările libere
 
Puneţi copilul cu faţa în jos pe un preş moale sau pe un covor şi lasaţi-l să-şi întindă braţele şi picioarele, să se agite. Înşiraţi câteva mosoare mari pe un elastic de 6-7 mm lăţime şi înnodaţi-l bine la capete, lăsând un joc suficient între mosoare pentru a se putea roti. Rotiţi-le în faţa copilului, încurajându-l să le urmărească. Vă urmăreşte? Şovăie el uşor să apuce mosoarele? Asiguraţi-vă că le are în câmpul său vizual şi la o distanţă la care le poate ajunge. Dacă încearcă să se întindă ca să le rotească, îndepărtaţi puţin mosoarele de el, încurajându-l să se mişte în faţă. Trebuie să stimulaţi copilul îndeajuns, încât să fie ispitit să-şi întindă braţele, picioarele, torsul şi să se mişte către înainte.

Trageţi de cele două capete ale elasticului întinzându-l, depărtând uşor mosoarele. Loviţi uşor mosoarele unul de altul ca să producă un sunet în ropot. Faceţi aceasta de mai multe ori pentru a starni interesul copilului şi a-l îndemna să încerce să apuce mosoarele. Repetaţi această procedură şi lăsaţi-l pe copil să observe mosoarele şi să le urmărească independent.

Este capul copilului ridicat într-un mod şovăitor, pe masura ce braţele şi mâinile se întind şi încearcă să apuce mosoarele? Este puţin probabil că la această vârsta copilul să aibă succes în a apuca mosoarele, dar ideea este de a-l motiva să încerce să o facă.

Repetaţi aceste activitaţi adesea. Ele sunt primii paşi către târât.

Această activitate dezvoltă:
•    muşchii corpului prin încercarea de a apuca;
•    motivaţia de a se mişca înainte.

Cresterea bebelusului de la nastere la un an - cele 51 de săptămâni