Cresterea bebelusului. Saptamana 25

0 ani - Saptamana 25 (bebelusul sugar la sase luni si o saptamâna)     

Ascultarea sunetelor 

Luati o conserva de cafea ca aceea folosita în Saptamâna 17. Bateti cu o lingura de lemn sau cu un bat în capacul de plastic de deasupra cutiei. Faceti aceasta activitate în ritmul 1-2, 1-2.
Îndemnati copilul sa foloseasca lingura de lemn sau batul si sa imite ritmul dumneavoastra. S-ar putea sa fie necesar sa-l ajutati sa tina lingura sau batul ca sa bata în capacul de plastic al cutiei de cafea. Numarati ritmul 1-2 când bateti. Continuati sa faceti aceasta pâna când copilul îsi pierde interesul. Repetati activitatea si mai târziu, cu alte ocazii. În cele din urma, copilul va fi capabil sa bata darabana pe cutie de unul singur, dar nu neaparat în ritmul pe care i l-ati aratat.
Alta data, în timpul saptamânii, adunati o cutie de pantofi, o sacosa umpluta cu hârtie, o revista, o bucata de lemn si alte obiecte similare si dati-le copilului sa bata toba pe ele si sa auda diferite sunete. Asezati obiectele în rând si îndemnati-l sa le cerceteze pe fiecare. Apoi lasati-l sa bata toba cu mâna pe fiecare dintre ele.

Cu ajutorul dumneavoastra, copilul poate tine lingura de lemn sau batul si poate bate în diferite obiecte. Sunetele acestea diferite îl vor interesa si îl vor amuza o perioada scurta de timp. Amintiti-va ca sugarul se poate concentra doar putina vreme. Totusi, în timpul acestui exercitiu, el va învata sa pipaie, sa tina, sa miste diferite obiecte si sa scoata sunete cu acestea. Daca va fi repetata suficient de des combinatia ritmica, copilul va învata în curând sa bata darabana în acest fel.

Aceasta activitate dezvolta:
•    constientizarea diferitelor combinatii ... ritmice;
•    perceptia tactila a vibratiilor produse când se bat diferitele obiecte;
•    coordonarea ochi - mâna;
•    constientizarea diferitelor sunete;
•    explorarea libera.

Creşterea bebeluşului de la naştere la un an - cele 51 de săptămâni