Alimentatia zilnica a unei femei insarcinate

SUGESTII PENTRU FEMEILE ÎNSĂRCINATE

● În mod normal, alimentaţia zilnică a unei femei însărcinate ar trebui să includă:
fructe, legume (în special cele de un verde închis, cele portocalii şi cele roşii),
-leguminoase
(cum ar fi fasolea, soia, lintea şi năutul),
- cereale (inclusiv grâu, porumb, ovăz şi orz — de preferat cereale integrale sau îmbogăţite),
-alimente de origine animală (peşte, carne de pui şi de vită, ouă, brânză şi lapte, preferabil lapte degresat).

Grăsimile, zahărul rafinat şi sarea ar trebui consumate cu moderaţie.

Beţi cât mai multă apă.

Evitaţi băuturile cu cafeină, precum şi alimentele ce conţin conservanţi şi aditivi alimentari (cum ar fi aromele şi coloranţii artificiali).
Apretul, argila şi alte substanţe necomestibile sunt toxice şi pot cauza malnutriţie.

● Evitaţi expunerea excesivă la raze X şi contactul cu substanţe chimice nocive, deoarece pot fi periculoase.
Reduceţi folosirea sprayurilor şi a substanţelor de uz casnic. Nu vă supraîncălziţi prin expunerea la temperaturi foarte ridicate sau prin efectuarea exagerată a exerciţiilor fizice.
Nu staţi prea mult în picioare şi nu vă suprasolicitaţi.
Folosiţi centuri de siguranţă adecvate.