Alimente care produc cancer

Exista unele substante in alimente, care s-au dovedit a produce tumori canceroase.
Dintre acestea sunt:
 
>>unele mase plastice cu care se ambaleaza alimentele
>>pesticidele - substante care se folosesc pentru combaterea daunatorilor in agricultura
>> ingrasamintele chimice, ca si adaosurile de nitrati si nitriti folosite pentru conservarea alimentelor, mai ales in combinatie cu alimentele bogate in proteine (carne si produse animale, de exemplu), mai ales daca aceste alimente sunt prajite sau sunt consumate impreuna cu bauturi carbo-gazoase    >>toxinele unor ciuperci care se pot forma pe alimentele care nu mai sunt foarte proaspete
>>substantele care se formeaza in urma afumarii sau prajirii alimentelor si, in general, in alimentele incalzite peste 3500C. Astfel, consumarea carnii si a pestelui care au fost afumate reprezinta un risc crescut de formare a maladiilor canceroase ale sistemului digestiv
>> grasimile sau produsele din carne consumate in cantitati mari cresc riscul de aparitie a cancerului
Intrand intr-un supermarket, unei prietene i-a fost laudat un produs de catre vanzatoare:
\"Stiti ce multa vitamina E are?\"
 In primul rand, vitamina E nu poate fi administrata decat in cantitati limitate- altfel organismul se poate deregla.
 
 Dar \"vitaminele\" vanzatoarei nu erau altceva decat aditivii alimentari (notati in sistem international prin litera E urmata de un numar de trei cifre).
La aceasta ora, este stiut ca multi dintre aditivii alimentari(conservanti, emulgatori, coloranti etc.) utilizati la pregatirea mezelurilor, alimentelor preambalate sau semi-preparate, sunt cancerigeni.
Acelasi lucru se stie si despre unele ingrasaminte chimice si pesticide folosite la cultivarea legumelor, fructelor si zarzavaturilor pe care le cumparam - chiar si din piata.
Acest fapt ar trebui sa constituie un semnal de alarma: consumam zilnic mari cantitati de produse cancerigene. Nu este, deci, de mirare, ca unii dintre noi ne imbolnavim de aceasta maladie necrutatoare. Mai mult decat atat, multe chimicale au fost considerate pana in prezent \"nevinovate\". Odata cu aflarea unor date suplimentare despre actiunea lor in organism, ele sunt descoperite acum ca fiind cancerigene.