Alimentele consumate in timpul sarcinii influenteaza preferintele copiilor

Aromele mancarurilor consumate de mame se transmit in pantece si, mai tarziu, in laptele acestora si pot avea influente asupra preferintelor culinare ale copiilor, relateaza The Independent, in editia online. Potrivit nutritionistei Julie Mennella, cercetarile arata ca aromele alimentelor consumate de femeile insarcinate si de mame pot determina mancarurile care vor fi pe placul bebelusilor lor. Studiul sugereaza ca o metoda eficienta pentru a-i determina pe copii sa manance legume este ca mamele sa consume aceste alimente in timpul sarcinii si imediat dupa ce au nascut. “Cu toate ca sunt multi alti factori implicati, ar fi bine ca mamele sa fie foarte atente la ceea ce mananca”, a declarat Mennella, care lucreaza la Institutul Monell din Philadelphia. Ea a mai declarat ca cercetarile din intreaga lume au demonstrat fapttl ca aromele si savoarea se transmit prin intermediul lichidului amniotic in pantece si de asemenea in laptele de san. Un studiu francez a aratat o preferinta a copiilor pentru alimentele cu aroma de anason dupa ce mamele lor au consumat bauturi cu aceasta aroma in timp ce alaptau. Cercetari similare din Irlanda au prezentat acelasi rezultat in ceea ce priveste usturoiul. Alte studii realizate cu vanilie, ceapa si morcovi au aratat ca savoarea mancarurilor ar putea fi transmisa in lichidul amniotic ca si in laptele de san si ca influenteaza preferintele culinare ale copiilor.