Tratamentul pentru suferinta de prostata

Tratamentul pentru suferinta de prostata

In cazurile in care prostata este mult marita, la urinare se produc dureri mari si chiar retentie de urina din cauza suferintei, marimii si inflamatiei prostatei.

Locuitorii din zonele de munte din comuna Vaideeni, judetul Vilcea, folosesc o planta foarte usor de gasit si ieftina: patlagina sau platanjina, cum ii zic localnicii.

Frunzele proaspete de patlagina, culese din locuri unde plantele si ierburile nu au fost poluate nici de fum de la fabrici, nici de praf sau chimicale, se spala usor cu apa calduta.

Se invaluie penisul cu citeva frunze de patlagina si se tin astfel citeva ore, pina se produce descongestionarea prostatei, iar bolnavul se poate usura.

Atunci cind am lucrat ca medic in Romania, eu am practicat pe citiva pacienti acest tratament, obtinind succes la numai citeva ore sau, cel mai tirziu, a doua sau a treia zi. Folosirea cateterului ureteral pentru a ajuta bolnavului sa urineze este dificila, trebuie executata de un medic sau de un asistent medical experimentat, in vreme ce folosirea frunzelor de patlagina nu prezinta nici efecte secundare si se poate folosi foarte comod. In plus, se pare ca bolnavul, daca urmeaza de mai multe ori tratamentul cu frunze de patlagina, se poate vindeca sau ameliora. Prostata descreste in volum si uneori bolnavul se vindeca total.

Tratamentul este foarte ieftin, iar bolnavul si-l poate aplica singur.

Este posibil ca si frunzele uscate sa aiba efecte apropiate in timpul iernii si al sezoanelor reci, cind nu se poate gasi patlagina proaspata pe livezi.

Se recomanda ca pacientii sa isi culeaga frunzele de patlagina din timpul verii, dar sa aiba grija mare sa le usuce numai la umbra si in camere unde exista aer uscat si nu exista umezeala, principiu valabil pentru uscarea si conservarea celor mai multe plante si frunze, care contin principii active vindecatoare.

Dr. Nechit Vinereanu