Alte retete: durere de cap, rani, alaptat, ingrasat, slabit, raceala etc

Cucuta : cu zeamă de cucută fiartă şi amestecată cu ulei se spală rana la muşcătura de şarpe . Dafinul : frunzele pisate şi fierte cu untdelemn, vindecă rănile care nu se închid. Castravetele : durerea de cap se linişteşte dacă se pune pe fiecare tâmplă câte o felie de castravete.
Nemţişorul [toporaşi] : ceaiul de toporaşi trebuie băut de femeile care nu pot face copii.
Nuca : zeama de nucă verde vindecă pecinginea.
Pelinul : cu zeamă de pelin fiert se spală rănile cu puroi
Coada şoricelului : spălăturile cu ceai de coada şoricelului vindecă mameloanele crăpate ale femeilor care alăptează
Hreanul : potoleşte nervi aţâţaţi.
Salată : frunzele de salată fierte în apă dau un lichid care curăţă şi înmoaie pielea.
Reţetă pentru îngrăşat : amestecaţi 4 linguri cu vârf de lactoză [se găseşte în farmacii] într-un suc de fructe, ceai de plante sau apă. Bine măsurate şi administrate înainte cu 1 ½ de prânz şi cină aceste doze fac ca pacientul să ia în greutate cu 5kg mai mult într-o lună.
Reţetă pentru slăbit : ca să slăbiţi, amestecaţi 2 ceşti de suc de varză roşie cu 1 de suc de grapefruit. Beţi 3 pahare zilnic înainte de mese.
Talizmanul din felii de cartofi, purtat la gât pe tot parcursul iernii, previne dovedit şi garantat îmbolnăvirea celor predispuşi la răceli.
Pentru afte bucale : în clipa când simţi ca va apare o astfel de aftă, se va lua ½ linguriţă de bicarbonat de sodiu şi se va ţine în gură amestecat cu salivă, vreme de 1/2ora sau 1oră. Această operaţie se poate repeta de 2-3 ori pe zi.