BOALA ca limbaj al sufletului

BOALA ca limbaj al sufletului

Cu toate ca traim vremuri în care saptaminal medicina ne surprinde pe noi, laicii, de rezultatele miraculoase obtinute, devin tot mai auzite acele voci care nu considera aceste rezultate satisfacatoare. Creste din ce în ce mai mult numarul persoanelor care se adreseaza medicinei naturiste traditionale sau noua, homeopatilor, decit medicinei moderne.

Acest lucru ar putea avea mai multe motive: reactii adverse, contraindicatiile, costurile ridicate ale medicamentelor, depersonalizarea lor sau alte motive.

Se întimpla ceva, sesizat si simtit în acelasi timp de medic - terapeut - pacient: unii încearca rezolvarea fie prin socializarea medicinei, fie prin înlocuirea chemoterapiei prin tratamente cu plante medicinale naturale. Unii vor dezvoltarea cercetarii în radioterapie, altii a homeopatiei.

Practicienii în acupunctura sfatuiesc medicii sa se orienteze de la stadiul nivelului morfologic al proceselor din organism la stadiul nivelului energetic.

Metodele de studiu mai putin academice le numim metode ale medicinei holistice.

In medicina academica se neglijeaza omul ca fiinta ce simte, astfel ca medicina este adevaratul bolnav.

Stim ca simptomele nu sint altceva decit semnale, astfel ca nici medicina nu poate fi vindecata prin tratarea simptomelor.

Procesele materialismului în care traim nu pot fi întelese decit prin raportarea la un sistem metafizic. Lumea formelor vizibile va putea fi interpretata doar daca va deveni comparabila. La fel ca literele si cifrele sint doar forme ce poarta simbolul (ideea) din spatele lor. Deci exista un continut invizibil ce poarta o lume a simbolurilor (ideilor).

Orice lucru vizibil, concret si functional este o expresie a unei idei (unui simbol). Asa se face legatura dintre lumea vizibila si invizibila. O putem numi forma si continut. Acele figuri sau semne din diverse scrieri, care noua nu ne semnalizeaza nimic, ramin goale. Asa se explica de ce nu întelegem diferite creatii artistice.

Noua nu ne spun nimic, sint goale. Aceste semnale goale sint date de constient. Constientul nu e de natura materiala, dar are calitatea de a fi independent. Corpul nu face nimic de la sine. Buna functionare a omului viu depinde de cele doua calitati pe care le numim suflet (constient) si viata (spirit). Ceea ce se întimpla într-un organism viu nu este altceva decit expresia unei informatii. Functionarea corpului în ansamblu depinde de acele informatii care pleaca din constient. Dupa o combinatie armonioasa se naste ceea ce numim sanatate. Tulburarea armoniei din constient se manifesta la nivelul corpului. Astfel, daca omul se dezechilibreaza la nivelul constientului, aceasta se va manifesta în corp prin simptome vizibile si perceptibile pentru bolnav. De aceea este gresit sa afirmam ca bolnav este corpul. Boala se dezvolta în constient. In corp se manifesta jocul constientului. Atrage atentia asupra ceva, ne învata. Simptomele sint semnale (tratarea semnalelor nu e prea avantajoasa).

De pe vremea lui Hipocrate, medicina nu face altceva decit sa convinga bolnavii de simptomele bolii, ca boala este jocul întimplarii, cauzele trebuie cautate în procesele functionale.

Simptomele nu trebuie oprite sa apara, ci trebuie anihilate, privite mai în adincime, trebuie înteles Mesajul, înteles asupra a ceea ce ne atentioneaza.

Problema medicinei este ca e incapabila de acest pas, este prea preocupata de simptome. Astfel ca omul nu este privit ca întreg unitar, este studiat doar pe componente.

In lume, numarul bolnavilor este în continua crestere, producind simptome din ce în ce mai interesante. Stiinta aprofundeaza din ce în ce mai bine descifrarea materiei (ex. manipularea genetica).

Omul tinjeste dupa armonie. Drumul omului este de la imperfectiune la perfectiune, de la boala la sanatate, merge pe calea mintuirii.

Emotiile sentimentale, senzatiile declanseaza procese energetice, modifica starea organismului.

Sa speram ca vor lucra în lume din ce în ce mai multi specialisti care sa aleaga principiile medicinei holistice caci putem spune ca indiferent de religie, culoarea pielii, etnie, toti sintem calatori pe aceasta barca ce se numeste planeta PAMINT.

DERI ZSUZSANNA

DIPL. PARAPSIHOLOGIE

TERAPEUT NLP