Calitatile terapeutice ale trandafirilor

Calitatile terapeutice ale trandafirilor

Aceste frumuseti care ne incinta cu parfumul lor deosebit se intilnesc in majoritatea gradinilor si parcurilor din intreaga lume. Cleopatra era acoperita cu petale de trandafir cind l-a sedus pe Antoniu, iar romanii il foloseau ca ornament in banchetele lor. Multe parfumuri contin in compozitia lor petale de trandafiri. Acest parfum a fost si mai este folosit in apa de baia datorita efectelor lui relaxante.


Petalele de trandafir si macesele folosite in salate

Petalele pot fi mincate ca atare sau in salate. Turcii foloseau macesele pentru a prepara gemuri si diverse dulciuri traditionale, iar dintr-o combinatie de fructe si petale se poate face un interesant otet pentru salate care se poate pastra pentru o vreme.

Sa nu uitam aici si acum, pentru ca este timpul lor, minunatele dulceturi de trandafiri ale bunicilor noastre care ne parfumeaza si acum amintirile copilariei.

Macesele sint o comoara de vitamina C

Macesele sint foarte bogate in vitamina C. Ele contin in cantitate mare vitamine esentiale si ceaiul facut din ele, daca fructele sint proaspete, este un remediu pentru raceala si gripa. Din pacate mai mult de jumatate din valoarea lor se pierde prin uscare. Majoritatea furnizorilor de macese presate va vor spune ca vitamina C tablete pe care o cumparati este produsa din macese in care acestea sint foarte bogate.

Ceaiul din petale are o larga utilizare

Ceaiul din petale uscate poate fi folosit impotriva durerilor de cap, a crampelor cauzate de menstruatie si nevralgii. Apa de trandafiri a fost cunoscuta din cele mai vechi timpuri ca un astringent utilizat in cosmetica.

Deci, sa nu va surpinda daca la prima vedere cind veti afla ca este utilizat si ca antiseptic. Daca este utilizat in curele intrne poate functiona si ca un laxativ slab.