Prevenirea insomniei

Stresul, anxietatea si tensiunea nervoasa ne provoaca adesea insomnii, ne fac sa ne pierdem orice farima de energie pentru ziua urmatoare. Exista totusi un remediu naturist foarte simplu si eficient impotriva starilor persistente de insomnie. Indiferent de cauzele ce va dau dureri de cap si nopti albe, va propunem urmatoarele trei retete excelente prin care va puteti regasi somnul linistit si visele placute.

Pentru insomnia provocata de stres

Ingrediente:

9 picaturi de esenta de lavanda

3 picaturi de esenta de crizantema

ulei vegetal

Amestecati intr-o sticluta esentele de lavanda si crizantema. Adaugati la acestea ulei vegetal pina veti obtine 10 ml de amestec. Agitati bine continutul recipietului, dupa care folositi-l ca sa va masati inainte de culcare timplele, gitul si umerii. Inspirati adinc aroma esentelor. Va va ajuta sa va relaxati si sa uitati de toate grijile cotidiane. Puteti pune cite 20 de picaturi de ulei aromat si atunci cind faceti baie.

Pentru insomnia provocata de anxietate

Ingrediente:

4 picaturi de esenta de portocal

8 picaturi de esenta de lavanda

ulei vegetal.

Adaugati la cele 12 picaturi de esenta uleiul vegetal pina veti obtine 10 ml de amestec. Folositi continutul pentru a va masa abdomenul (a doua zona de energie), timplele si gitul.

Inainte de culcare inspirati adinc aroma esentelor. Va va ajuta sa adormiti repede si linistit. Puteti pune cite 20 de picaturi de ulei aromat si atunci cind faceti baie.

Pentru insomnia provocata de tensiunea nervoasa

Ingrediente:

4 picaturi de esenta de trandafir

2 picaturi de esenta de crizantema

ulei vegetal

Urmati acelasi mod de preparare ca si la retetele de mai sus. Masati-va cu amestecul obtinut timplele, gitul si plexul solar, adica zona din jurul stomacului (a treia zona de energie). Inainte de culcare inspirati adinc aroma esentelor. Va va ajuta sa aveti un somn dulce. Puteti pune cite 20 de picaturi de ulei aromat si atunci cind faceti baie.