Revenirea dintr-un soc emotional sau trauma

Motto:
Adevarata fericire consta in armonia dintre toate aspectele naturii tale, asa cum cuvintele rostite se armonizeaza cu sentimentele, asa cum gindurile se armonizeaza cu actiunile pe care le intreprindem.

Viata e plina de surprize, unele dintre ele nu foarte placute. In cele ce urmeaza va propunem citeva uleiuri aromatice cu efect terapeutic in cazul celor ce au nevoie de consolare, de alinare a suferintelor.

Modul de preparare pentru toate retetele de mai jos consta in combinarea picaturilor de esente indicate cu putin ulei vegetal pina se va obtine o cantitate de 10 ml, ce urmeaza a fi folosit in scop terapeutic.

Frica puternica

Pentru starile de panica, de frica accentuata cele mai recomandate esente sint de muscata (4 picaturi), de trandafir (3 picaturi) si de margareta (10 picaturi). Inhalati direct din sticluta aroma uleiului obtinut in fiecare seara inainte de culcare. Masati-va gitul, pieptul si plexul solar cu acest amestec, la inceput in fiecare zi, apoi din ce in ce mai rar.

Pierderea cuiva drag

2 picaturi de esenta de trandafir, 7 de santal si 2 de melisa ne ajuta sa ne alinam pierderea suferita. E bine sa va masati cu uleiul obtinut zona inimii si a plexului solar si sa inhalati din cind in cind aroma cu efect calmant. Puteti lasa sa se dizolve timp de minimum 15 minute citeva picaturi in apa fierbinte inainte de a face baie.

Calmarea iesirilor nervoase necontrolate

Daca atunci cind sinteti extrem de suparati va manifestati prin iesiri necontrolate, prin furie impotriva celor din jurul dumneavoastra, mai bine faceti efortul de a va linisti cu ajutorul aromoterapiei. Pentru aceasta sint necesare 10 picaturi de esenta de lavanda, 10 de margareta si 2 de trandafir. Masati-va cu amestecul obtinut inima, plexul solar si abdomenul. Inhalati din cind in cind si lasati sa se dizolve timp de minim 15 minute citeva picaturi in apa fierbinte inainte de a face baie.

Exteriorizarea emotiilor

Decit sa ne consumam interior, mai bine sa ne eliberam de emotii si de stres cu ajutorul a 5 picaturi de esenta de pepene galben. Puneti in palma citeva picaturi si inhalati aroma uleiului cu efect terapeutic.

Masati-va plexul solar, abdomenul si zona inimii. Lasati sa se dizolve timp de cel putin 15 minute citeva picaturi in apa fierbinte inainte de a face baie.

Lidia Molder