Scapati de alergii テョn mod natural

Produsele naturale pot fi eficiente テョn cazul alergiilor nu prea grave si pot servi ca tratament suplimentar テョn cazul celor acute; exista multe tipuri de tratamente care pot fi テョncercate fara nici cea mai mica teama, spune Mary Hardy, medic la Centrul Medical Cedars Sinai din Los Angeles.

Pentru unii oameni, schimbarea anotimpurilor nu テョnseamna numai schimbarea garderobei sau planuri de vacanta, ci indica apropierea alergiilor de sezon. Stranutul, respiratia greoaie, nasul care curge si vrea sa fie scarpinat, ochii umflati si rosii - acestea sテョnt cテョteva dintre simptomele pe care semenii nostri mai putin norocosi le テョnfrunta テョn fiecare an cテョnd テョnfloresc copacii, iarba si florile. Pentru multi dintre acestia, salvarea este la farmacia din colt, medicamentele traditionale pentru alergii nelipsind de pe piata. Totusi, pentru un numar din ce テョn ce mai mare de alergici solutia o reprezinta テョnsasi Mama Natura, care ofera si ea tratamente cu eficienta demonstrata. Avantajul este ca cei care prefera aceasta alternativa nu se mai expun la efectele secundare pe care le au adesea medicamentele din farmacii.


Plante ce combat alergiile

Printre cele mai populare tratamente naturale テョmpotriva alergiilor din acest moment se afla brusturele, despre care Hardy afirma ca are rezultate impresionante la testele clinice.

テ始tr-un studiu publicat la テョnceputul acestui an テョn British Medical Journal, un grup de cercetatori elvetieni au aratat cum administrarea acestei plante de patru ori pe zi este la fel de eficienta ca administrarea unui medicament antistaminic (care combate alergia la polen).

テ始 cadrul unui al doilea studiu, prezentat テョn martie 2003 la テョntテョlnirea anuala a Academiei Americane pentru Alergie, Astm si Imunologie (AAAAI), un grup de oameni de stiinta britanici au sustinut si ei eficienta brusturelui テョn combaterea alergiei la iarba.

Alte suplimente vegetale care s-au dovedit utile テョn combaterea alergiilor respiratorii sテョnt urzicile uscate asociate cu un spray nazal salin.

Sprayul salin contribuie la テョndepartarea polenului si reduce sau subtiaza mucusul, テョn timp ce urzica are proprietati astringente si antibacteriene care pot ajuta la acest proces, explica Hardy.

Pe lテョnga plante, multi medici naturisti sテョnt de parere ca exista anumiti nutrienti care pot ajuta la calmarea simptomelor alergiilor de sezon. Printre cele mai populare astfel de substante se afla un extract de seminte de struguri si mai multi compusi care se gasesc テョn vinul rosu. Folosite sub forma de suplimente, ele reduc simptomele alergice, mai ales テョn combinatie cu vitamina C.

Exista si solutii gastronomice

O alta solutie la テョndemテョna pentru テョndepartarea alergiilor sテョnt mテョncarurile foarte condimentate, deoarece cu cテョt este mai piperata mテョncarea, cu atテョt ea va subtia mai mult secretiile mucoase, ceea ce poate conduce la eliberarea cailor respiratorii.

Printre condimentele recomandate cel mai frecvent テョn acest scop sテョnt piperul rosu, ghimberul iute, hreanul, ceapa si usturoiul.

Ceea ce nu manテョnci ar putea テョnsa avea mai multa importanta decテョt ceea ce manテョnci, deoarece alergia la anumite alimente ar putea fi テョn strテョnsa legatura cu alergiile de sezon, explica Hardy. Trebuie sa ne uitam cu atentie la ceea ce consumam si sa renuntam la alimentele care par sa ne provoace o sensibilitate de genul unei indigestii sau al urticariei, spune specialista.

テ始 felul acesta ne scutim sistemul imunitar, ceea ce ar putea contribui la reducerea impactului alergiilor de sezon.

Potrivit alergologului new-yorkez Clifford Bassett, persoanele alergice la polen nu ar trebui sa consume pepene galben, banane, castraveti, seminte de floarea-soarelui, musetel si suplimente vegetale ce contin echinaccee, deoarece acestea accentueaza si mai mult simptomele alergiei.

Protectia テョn casa si afara

Daca alergia de care suferiti va obliga sa petreceti mai mult timp テョn casa, poate sテョnteti tentat sa va cumparati un aparat de filtrare a aerului, despre care multi cred ca purifica aerul de praf si polen, protejテョnd deci テョmpotriva alergiilor. Potrivit ultimului raport al Agentiei americane de cercetare a sanatatii si calitatii vietii, aceste aparate pot purifica aerul, dar nu tin la distanta alergiile.

Un lucru care poate functiona テョnsa este purtarea unui filtru de hテョrtie care retine praful, テョn maniera Michael Jackson, atunci cテョnd iesiti din casa. Un alt studiu prezentat la conferinta AAAI a aratat ca mastile sテョnt aproape la fel de eficiente ca si medicamentele テョn ceea ce priveste controlarea simptomelor la alergia la iarba.

Nu strica sa mergeti si la un specialist テョn acupunctura

Indiferent ce tratament folositi, nu strica sa mergeti si la un specialist テョn acupunctura. Bazテョndu-se pe ideea ca stimularea unor puncte din afara corpului poate schimba sau initia reactii テョn interior, テョn acest caz terapia cu acupunctura este テョndreptata asupra sistemului imunitar, acolo unde テョncepe reactia alergica. テ始tr-un studiu destul de restrテョns, dar semnificativ, publicat anul trecut de American Journal of Chinese Medicine, acupunctura a redus simptomele alergiei la toti cei 26 de pacienti, fara a avea efecte secundare. テ始 cadrul unui al doilea studiu, la care au participat 72 de persoane, jumatate din subiecti au scapat complet de simptome dupa numai doua sedinte de tratament.

Acupuntura poate fi deosebit de folositoare pentru persoanele care sufera de mai mult de o alergie, deoarece ea calmeaza zonele din sistemul imunitar care sテョnt suprastimulate prin expunere la mai multi factori iritanti.

Apelati テョntotdeauna la specialist

Desi multe dintre tratamentele netraditionale pot fi extrem de utile, alergologul Marianne Frieri avertizeaza ca nu テョntotdeauna natural este sinonim cu mai bun sau mai sigur. Specialista arata ca si plantele pot fi luate テョn supradoza, ca medicamentele, si sテョnt la fel de daunatoare テョn acest caz. Aproape orice se gaseste テョn natura poate deveni toxic, daca este administrat テョn cantitate prea mare. テ始 plus, este recomandat sa nu se asocieze tratamentele alternative cu medicamentele de la farmacie fara sfatul medicului.

テ始 cazul alergiilor severe, cel mai bun lucru de facut este sa mergeti la medic, chiar daca va tenteaza niste produse naturiste ce par absolut benigne. テ始 plus, daca va hotarテョti sa faceti apel la medicina alternativa pentru a scapa de alergii este bine sa テョncepeti prin a preveni simptomele, adica prin a va trata cu trei saptamテョni テョnainte de テョnceperea sezonului care va cauzeaza probleme.

Geta Huzum