Supehrana secolului XXI: germenii probiotici

Sanatatea noastra depinde în primul rind de modul în care ne hranim. De aceea daca veti alege o hrana naturala, plina de elemente nutritive, veti avea un organism mai sanatos si mai rezistent la multe boli. V-ar placea ca hrana dvs. sa fie în acelasi timp sanatoasa si gustoasa?

Semintele germinate vor asigura organismului dvs. necesarul de substante nutritive concentrate precum: Pro-vitamina A, complexul de vitamine B, vitamina C, vitamina E, calciu, fier, magneziu, potasiu, seleniu, zinc, singele verde clorofila si enzime antioxidante.

Intr-adevar, nutritionistii din SUA recomanda utilizarea semintelor germinate cit mai des pentru mentinerea sanatatii si pentru o nutritie cit mai completa si echilibrata. Dr. Birscher, un cercetator stiintific, numeste clorofila energie solara concentrata. El ne spune ca clorofila îmbunatateste functiile inimii, sistemului vascular, ale uterului, intestinelor si plaminilor.

Pe întelesul tuturor, un germen este un pui de planta. In primele citeva zile ale vietii sale, puiul de planta nu se poate hrani singur si este hranit integral cu substantele nutritive continute în saminta, echivalentul laptelui de mama. Aceste substante nutritive devin disponibile cind saminta începe sa germineze.

In timpul încoltirii, enzimele din saminta transforma substantele nutritive inactive într-un fel de COMBUSTIBIL SUPERNUTRITIV ce permite plantei sa creasca foarte rapid în primele zile de viata. Proteinele sint transformate în aminoacizi, grasimile în acizi grasi si amidonul în zaharuri esentiale. Semintele germinate sunt de fapt o hrana usor asimilabila, pre-digerata, ce necesita o energie minima din partea organismului nostru pentru a fi asimilata. Enzimele proprii semintei au facut deja partea grea de transformare a substantelor nutritive. V-ati intrebat vreodata de ce anumite specii de corbi, mari iubitoare de seminte germinate, traiesc peste 200 ani?

Hrana vie - din care germenii sunt o categorie însemnata - este benefica si este o sursa naturala de elemente supernutritive. Germenii vor ajuta organismul supus zilnic la substante chimice toxice, al carui sistem imunitar este slabit. Ei reprezinta hrana ideala pentru vegetarieni, pentru cei care tin o cura de slabire si pentru cei care doresc sa-si mentina sanatatea si energia prin alimentatie corecta. Incluzind germeni probiotici în dieta noastra, vom da organismului nostru hrana si energia necesare pentru a se curata, detoxifica, recladi si pentru a se vindeca. Atunci trilioanele de celule din corpul nostru vor continua sa faca ceea ce stiu cel mai bine - sa ne mentina vii, plini de energie si sanatosi.

Daca aveti la îndemina un MIX de seminte pentru germinat veti obtine foarte usor, în numai 3-4 zile, germeni probiotici vii si gustosi, gata pentru a fi consumati. Tot ceea ce este necesar sa faceti este sa îi puneti într-un borcan, sa-i înmuiati si sa-i clatiti.

Am încercat si eu germenii probiotici la o vecina. Interesant cit de gustosi si hranitori sint. Ioana G.

Fara prea mult efort, dintr-o lingura de seminte am obtinut rapid o portie mare de germeni s...t Au gust bun, exact asa cum afirmati dvs. Gina M.

Sint foarte satioase. Am mincat o portie, am avut energie pentru toata ziua si nu mi-a mai fost foame pina seara. Dintr-un MIX de 100 g. îmi prepar zilnic salate pentru mai mult de o saptamina! Merita pentru ca sunt mai ieftine chiar decit salata verde. Mihaela T.