Tratamente interne cu apa de mare, numita plasma marina

Tratamente interne cu apa de mare, numita plasma marina

O analogie atestata

Înca din 1890, un grup de cercetatori francezi coordonat de doctorul biolog René Quinton a demonstrat analogia existenta între plasma sanguina din organismul uman si apa marii, mediul care a favorizat aparitia vietii pe Pamînt. De fapt toate sarurile minerale si oligoelementele care se afla în apa de mare prezinta o concentratie similara celei pe care o regasim în plasma sanguina umana. Asadar, din punct de vedere anatomic, compozitia si structura mediului interior al omului prezinta mari similitudini cu proprietatile apei marii selectionate, elaborate si prelucrate în vederea obtinerii plasmei marine.

S-au formulat trei constante

De-a lungul a cîtiva ani cercetatorii au supus testelor mai multe animale. Pe baza observatiilor obtinute s-a realizat un studiu complex de biologie generala si comparata, care i-au condus la formularea a trei constante.

Prima este legea constantei termice originale. Aceasta explica aparitia vietii terestre prin mentinerea unei anumite temperaturi, neafectata în nici un fel de variatiile cosmice.

Constanta acvatica reprezinta cel de-al doilea factor. Se crede ca atît organismele inferioare, cît si cele superioare s-au nascut fara îndoiala în mediul acvatic. Asa se explica de ce toate vertebratele prezinta la un moment dat din viata lor embrionara cinci branhii si partea dorsala caracteristica pestilor. Din punctul de vedere al legii constantei marine se considera ca mediul oceanic a creat conditiile propice vietii. Conform teoriei constantei marine, Viata a mentinut totdeauna vitalitatea celulelor organismului într-un mediu ce prezenta compozitia exacta cu cea a apei sarate a marii, cea care constituie de fapt originea vietii.

În timp, concentratia de saruri se modifica

Compozitia apei marii s-a schimbat foarte mult în ultimul timp.

La început, cînd s-au facut simtite primele zvîcniri ale vietii pe pamînt, concentratia apelor oceanice în saruri minerale era 9 grame pe litru. Astazi ea a ajuns la aproape 33 de grame pe litru (330 de grame pe litru în Marea Moarta). Cresterea concentratiei de saruri minerale în mari si oceane se explica prin eroziunea si formarea continentelor.

Efectele terapeutice ale plasmei marine

Ca urmare a testelor facute, s-a constat ca plasma marina are efecte terapeutice uimitoare asupra organismului uman. Singura conditie pentru ca rezultatul obtinut sa fie cel favorabil consta în gradul de salinitate a apei. S-a observat ca daca epuram o anumita cantitate de apa de mare potentialul lichidului este inevitabil distrus. Iar daca secam cîteva grame de apa de mare, pornind de la extractul sec obtinut, nu vom avea nici un efect terapeutic real, deoarece nu se poate reconstitui compozitia initiala. Pentru a pastra toate elementele esentiale în stare pura, apa de mare trebuie bine conservata.

Plasma marina se prezinta sub trei forme

Plasma marina hipertonica reprezinta apa de mare naturala, pura, nepoluata. Concentratia ei în saruri minerale si oligoelemente este superioara plasmei noastre sanguine.

Cunoscuta sub denumirea de duplasm, cel de al doilea tip de plasma e considerat o varianta a celei hipertonice, numai ca e partial diluata.

În al treilea rînd vorbim despre plasma izotonica, ce corespunde din punct de vedere compozitional plasmei noastre sanguine. Continutul de saruri minerale e în proportie de 9 grame pe litru.

Definitie

Plasma marina e un produs natural, perfect asimilabil, care contine oligoelemente folosite de organisme în aceleasi proportii ca si mediul intern al corpului uman.

Puritatea apei trebuie conservata integral

Dupa mai multe teste nereusite, cercetatorii si-au dat seama ca nu e bine ca apa sa fie prelevata din orice loc. S-a observat ca factori precum distanta în raport cu tarmul, climatul sau vegetatia marina influenteaza decisiv rezultatul analizei de laborator. Apa de mare folosita acum la obtinerea plasmei este colectata din ocean din puncte calculate la 10 metri de fundul marii si la 30 de metri de suprafata, utilizînd metode de protectie speciale. Dar chiar si asa tot timpul se asteapta momentul în care puritatea apei este perfecta. Odata prelevata, mostra se transporta într-un recipient izotermic si de obicei în mai putin de 48 de ore ajunge în laboratoarele de cercetare. Conditiile de sterilizare maxima presupun nici un fel de contact cu metal, nici o crestere a temperaturii. Astfel plasma marina îsi conserva echilibrul molecular, precum si totalitatea oligoelementelor si a micronutrimentelor celulare biodisponibile care o compun.

Plasma marina este benefica pentru regenerarea tesuturilor si a celulelor corpului uman

Chiar daca s-a afirmat ca plasma marina este benefica pentru regenerarea tesuturilor si a celulelor corpului uman, a trebuit verificat acest lucru. S-a început cu testarea pe animale. Într-o prima etapa i s-a injectat unui cîine o anumita cantitate de plasma marina cu o viteza comparabila cu cea a eliminarii apei din rinichii animalului. Subiectul a primit o cantitatea de lichid egala cu greutatea corpului, astfel încît organismul pacientului sa nu fie afectat de presiune. Experimentul s-a repetat si în cazul unui al doilea cîine, numai ca de asta data viteza de injectare a fost mai mare decît cea de eliminare a apei din rinichi. În consecinta stomacul pacientului s-a balonat. Organismul sau a fost supraîncarcat de plasma. Dupa terminarea transfuziei, cîinele a eliminat un volum de lichid de 60 de ori mai mare decît în mod normal, fara ca rinichii sa fie afectati negativ. Asadar, supradoza de plasma marina nu s-a dovedit a fi toxica pentru organism. La doua saptamîni de la efectuarea testelor, s-a constat ca, datorita actiunii terapeutice a plasmei, sîngele pacientilor era cu mult mai oxigenat si purificat decît înainte.

Functia de regenerare a celulelor

Rezultate senzationale au condus în scurt timp la aplicarea tratamentului pe subiecti umani. Prima persoana testata a fost un bolnav de tifoida în stadiu final. Acestuia i s-a injectat în zona subcutanata o anumita cantitatea de plasma marina izotonica. A doua zi de dimineata pacientul se simtea mult mai bine, servind micul dejun cu o mare pofta de mîncare. Dupa zece zile, în urma tratamentului intensiv la care a fost supus, pacientul a fost recuperat pe deplin.

Care sint concluziile experimentului

Dupa 1980 numerosi medici au ales sa foloseasca plasma marina ca procedeu recuperatoriu în cazurile pacientilor carora de obicei nu li se mai dadea nici o sansa. Metoda e folosita atît în Franta, cît si în Spania, Italia, Germania, Elvetia, Statele Unite, Canada etc.. Rezultatul miraculos al acestui tratamentului consta în faptul ca celulele unui mediu organic intern uscat si erodat se hranesc cu plasma marina izotonica. În consecinta, celulele îsi recapata proprietatile de baza, furnizînd corpului toate elementele necesare. Datorita oligoelementelor si multinutrimentelor pe care le contine, plasma reconstruieste mediul intern arid al oraganismului viu. Tratamentul cu plasma este excelent în combaterea bolilor de piele si a tuberculozei.

Despre primul dispensar marin

Biologul René Quiton a deschis în 1906 la Paris primul dispensar marin. Inaugurarea centrului de tratament s-a produs pe fondul unei situatii sociale si economice foarte grele. Dar numai prin munca medicilor de la aceasta clinica mii de copii bolnavi de holera infantila si gastro-enterita au putut fi salvati de la moarte.

Femeile însarcinate pot naste mai usor

S-a observat ca prin injectarea unei mici cantitati de plasma izotonica în zona subcutanata, în cazul femeilor însarcinate se reduce vizibil numarul de contractii false. În plus, medicamentul regleaza functionarea organismului mamei, fapt ce duce la nasterea la termen si într-o excelenta stare de sanatate a copilului. Cu ajutorul acestui produs raportul dintre fier si minerale va fi totdeauna egal.

Mineralele asimilabile prin plasma marina

În Québec aproape toti terapeutii aplica tratamentul cu plasma marina pe cale orala sau prin hidroterapie. Johanne Béliveau, medic specialist la Clinica de neuropatie Sfînta Teresa, declara: Plasma marina e singura sursa de minerale pe care o folosesc. Pe piata, în plafare sau farmacii exista o mare varietate de minerale, dar în marea lor majoritate nu sînt asimilabile pentru organismul uman. De exemplu dolomita. Dolomita este un fel de roca bogata în calciu. Dar chiar daca transformam dolomita în pudra, calciul nu va fi în întregime asimilat de celule, deoarece moleculele sînt prea mari. Ca si în cazul unor pastile a caror compozitie se dovedeste prea dura, asimilarea dolomitei praf nu face decît sa creeze depozite în jurul celulelor, ceea ce conduce la aparitia aciditatii stomacale. Spre deosebire de acestea, mineralele din plasma marina sînt usor de asimilat, atît de catre persoanele care acuza probleme digestive mai complicate, cît si de cele cu ritm digestiv fragil.

Plasma marina încetineste evolutia cancerului

Tratamentul cu plasma marina se aplica în cele mai diferite sfere ale medicinei, fiind considerat un extraordinar remediu pentru regenerarea corpului. Pentru bolnavii de cancer, de exemplu, trei capsule cu plasma izotonica timp de cel putin patru luni duc la încetinirea evolutiei bolii, diminuînd semnificativ metastaza.

Viciile deshidrateaza organismul sanatos

În urma unui sondaj efectuat acum cîtiva ani în mai multe tari din Europa toti medicii naturopati chestionati au raspuns ca demineralizarea organismului se produce în primul rînd din cauza consumului excesiv de cafea si tigari. Pe lînga acestea, alti factori sînt reprezentati de poluarea mediului din ce în ce mai mare, de stresul vietii cotidiene sau de alimentele de proasta calitate.

Mineralele - conditia de baza pentru o sanatate perfecta

Pentru a functiona normal organismul are tot timpul nevoie de minerale. si daca nu gaseste mineralele necesare în alimente, le va cauta în oase sau în muschi. Asa se explica numeroasele cazuri de osteoporoza. În asemenea conditii aciditatea creste si vitalitatea scade. Cînd situatia se agraveaza, daca nu vom lua atitudine, va fi prea tîrziu ca sa mîncam numai zece morcovi si sa ne însanatosim într-o zi.

92 de elemente minerale stau la baza plasmei marine

Avînd o structura atît de complexa, cu greu se mai poate gasi un produs complementar. Între toate mineralele ce o compun exista o armonizare perfecta. Iata ce spune Lucie Courchesne, asistenta medicala la o clinica din Montreal: Daca utilizam plasma pentru a iriga colonul, absortia în intestine se produce mult mai repede.

Medicamentul pe baza de plasma marina

Darlene Fortin ne povesteste: De cîte ori intilnesc o persoana cu sistemul imunitar slabit, care acuza oboseala excesiva, o sfatuiesc sa încerce Quinton, remediul cel mai eficient pentru recuperarea celulelor bolnave. As putea spune ca organismul, inconstient, recunoaste ca are nevoie de acest produs. Quinton echilibreaza balanta nutritiva si energetica a fiecarui pacient. Si asta pentru ca medicamentul contine un urias potential vital.

Un bun medicament impotriva hiperaciditatii cronice

Cînd pH-ul devine prea acid la nivel celular, membrana celulei devine ermetica si se închide. Chiar daca asimilam suplimentar substante care sa atenueze aciditatea, celulele nu le mai absorb. Aici intervine rolul plasmei marine; ea restabileste echilibrul dintre acid si baza. Reechilibrînd si încarcatura electrica a celulelor, acestea vor fi din nou capabile sa asimileze.

Documentar de Lidia Molder