Tratarea gripei cu decoct de coacaze negre

Tratarea gripei cu decoct de coacaze negre Cel mai eficient mijloc popular de tratare a gripei este infuzia de coacaze negre cu apa fierbinte si zahar (cite patru pahare pe zi). Foarte usor se poate pregati un decoct si din ramurele de coacaz. Ramurile se rup marunt, in patru pahare de apa se pune un pumn de ramurele, se fierb 5 minute, iar apoi se lasa la infuzat patru ore; se beau cite doua pahare de decoct seara in pat, caldut, cu zahar. In cazul primelor semne de gripa, taiati marunt o ceapa mare si apoi inspirati mirosul de ceapa pe gura, repetati aceasta procedura de trei-patru ori pe zi. In intervalul dintre aceste proceduri, inmuiati un tampon de vata in usturoi proaspat pisat si introduceti-l in nas. Pentru uz intern se folosesc picaturile de usturoi (cite o picatura pe limba, se plimba prin toata gura si apoi se inghite). Pentru pregatirea acestor picaturi se piseaza doua capatini de usturoi (100 de grame), se acopera cu un pahar de alcool si se agita bine. Tratamentul acesta trebuie sa dureze trei-patru zile. 2 grame de frunze de viorele se pun in 200 de mililitri de apa fierbinte; infuzia respectiva este folosita pentru gargara in cazul gripei, anginei si alte inflamari ale mucoasei cailor respiratorii superioare. Medicina populara considera ca obligeana este un mijloc bactericid extraordinar.

Radacinile de obligeana mestecate in timpul epidemiilor de gripa va protejeaza de contaminare. Tinctura de obligeana in alcool diluata cu apa (trei parti de apa la o parte de tinctura) este folosita pentru spalarea ranilor cu puroi si pentru uz intern in cazul durerilor de dinti. In cazul gripei este recomandat de asemenea sucul proaspat de aloe, din care se picura in nari cite 5 picaturi la fiecare doua-trei ore, timp de doua-trei zile.