Florile si frunzele de anghinare – recomandate in ateroscleroza

Florile si frunzele de anghinare – recomandate in ateroscleroza An cazurile de ateroscleroza foarte recomandate sint grepfrutul, florile, frunzele si radacinile uscate de anghinare; daca bolnavul suporta foarte greu foamea i se recomanda ananasul. Vinetele sint foarte indicate pentru ca inlatura colesterolul din singe si de pe peretii vaselor sangvine. Pepenele galben, varza, urzica, ridichile, sfecla, portocalele, lamiile, ceaiul verde, macesele, merele, paducelul, usturoiul (doi catei pe zi), uleiul de floarea-soarelui, ceapa, fragii, coacazele negre, prunele, avocado le sint foarte utile suferinzilor de ateroscleroza. Ceaiul din frunze si flori de hrisca este recomandat mai ales in cazul tensiunii arteriale crescute. An aceste cazuri este indicat si uleiul de porumb (cite 75 de grame in 24 de ore), dar si terciul de fulgi de griu si mincarurile cu soia. Bolnavii de ateroscleroza nu au voie sa manince castraveti acri.