Uleiul de menta neutralizeaza aciditatea sucului gastric

Uleiul de menta neutralizeaza aciditatea sucului gastric In cazul aciditatii ridicate a sucului gastric insotita si de constipatie se foloseste urmatorul amestec de plante: 15 grame de rozmarin salbatic, 20 de grame de flori de coada-soricelului, 30 de grame de frunze de sunatoare, 20 de grame de frunze de menta, 10 grame de flori de musetel, 15 grame de frunze de troscot, 10 grame de seminte de marar, 5 grame de muguri de hamei, 20 de grame de scoarta de crusin, 10 grame de radacini de valeriana. Patru linguri din acest amestec se pun intr-un litru de apa fierbinte si se lasa peste noapte la infuzat. Dimineata pe stomacul gol se bea un pahar de infuzie, iar restul pe parcursul zilei, in patru doze, cu o ora dupa masa. In functie de gradul constipatiei, doza de scoarta de crusin este micsorata sau marita. Bolnavii care au fost diagnosticati cu aciditate crescuta a sucului gastric trebuie sa stie ca cele mai bune mijloace de neutralizare a aciditatii sint sucul de cartof, menta si sunatoarea. Cu scopul neutralizarii aciditatii gastrice este folosit si uleiul de menta cu apa sau zahar (cite trei-cinci picaturi). Uleiul de menta este mai putin eficient decit sucul de cartof, dar totusi inlatura arsurile, contribuie la eliminarea gazelor si dezinfecteaza organele interne. Picaturile de menta se pot pregati si in casa. Aveti nevoie de o parte de frunze uscate de menta care se amesteca cu 20 de parti de alcool de 90 de grade, se lasa la macerat 24 de ore, agitind vasul din cind in cind, dupa care frunzele se storc, iar lichidul se strecoara prin citeva straturi de tifon. In ceea ce s-a obtinut se pune o parte de ulei de menta.

Picaturile de menta se folosesc intern (cite 10 picaturi, adesea pina la 4 grame pe zi) in cazurile de constipatie, crampe intestinale, digestie proasta, greturi.