Valeriana va scapa de durerile de cap

Valeriana va scapa de durerile de cap

In medicina populara impotriva durerilor de cap se folosesc fructele de merisor. De asemenea, este recomandata infuzia din flori de boz negru – o lingura de flori se pune intr-un pahar cu apa fiebrinte, se lasa la infuzat 20 de minute, apoi se strecoara; se bea cite un sfert de pahar cu putina miere de trei-patru ori pe zi, cu 15 minute inainte de masa. Valeriana este folosita sub forma de infuzie sau decoct impotriva durerilor de cap; aceasta planta isi dovedeste eficienta daca este folosita mai mult timp. Pentru infuzie: o lingura de radacini taiate marunt se pun intr-un pahar cu apa rece, se lasa la infuzat 6-8 ore, apoi se strecoara; se ia cite o lingura de infuzie de trei ori pe zi. Decoctul se pregateste astfel: o lingura de radacini marutite se pun intr-un pahar cu apa fierbinte, se fierb 15 minute in baie de aburi, se lasa la infuzat 10 minute, apoi se strecoara; se ia cite o lingura de decoct de trei ori pe zi. Din infuzia de radacini de iarba-mare se bea cite un sfert de pahar de patru ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa (infuzia se pregateste astfel: o lingurita de radacini taiate marunt se pun intr-un pahar cu apa rece, se lasa la infuzat 10 ore, apoi se strecoara). In cazul durerilor de cap, un mijloc foarte recomandat este decoctul de sunatoare: o lingura de planta se pune intr-un pahar cu apa fierbinte, se fierbe 15 minute, apoi se strecoara; se bea cite un sfert de pahar de trei ori pe zi. Frunzele proaspete de varza alba puse pe frunte va calmeaza durerile de cap. In cazul durerilor sistematice de cap, de mare ajutor va este sucul de cartof proaspat, in doze de un sfert de pahar. Sub forma de infuzie se folosesc si florile de trifoi (o lingura de flori se fierb intr-un pahar cu apa fierbinte, se lasa la infuzat 30 de minute, apoi se strecoara); se bea cite un pahar de infuzie de trei ori pe zi.

Frunzele de liliac calmeaza durerea daca sint aplicate pe frunte. In cazul durerilor puternice este recomandat sucul de coacaze negre – cite un sfert de pahar de trei ori pe zi.