Retete populare pentru tratarea gripei

Retete populare pentru tratarea gripei Se curata de coaja un usturoi, se da pe razatoare, apoi se amesteca cu miere in cantitati egale. In caz de gripa se ia inainte de culcare cite o lingurita din acest amestec, bind putina apa calduta. Se iau 5 grame (o lingura) de frunze de podbal, se pun intr-un vas emailat impreuna cu un pahar de apa fierbinte, se acopera vasul si se pune 15 minute in baie de aburi. Dupa ce s-a racit la temperatura camerei, infuzia se strecoara si se adauga apa fierbinte pina se ajunge la volumul de 200 de mililitri, se dizolva in infuzie o lingura de miere si se bea cite un sfert de pahar de doua-trei ori pe zi. Se amesteca o lingura de flori de tei si o lingura de zmeura, se pun intr-un vas emailat impreuna cu doua pahare de apa fierbinte si se lasa la fiert timp de 5 minute. Dupa racirea pina la temperatura camerei, infuzia se strecoara si se dizolva in ea doua linguri de miere. Se bea impotriva gripei cite o jumatate de pahar de trei-patru ori pe zi. O lingura de flori de tei se pune intr-un pahar cu apa fierbinte; dupa ce s-a racit pina la 20-25 de grade, infuzia se strecoara si se dizolva in ea o lingura de miere; se bea infuzia calduta inainte de culcare. Muguri de brad culesi in lunile aprilie-mai, atunci cind au 3-4 centimetri, se taie marunt, se pun intr-un vas emailat si se adauga apa (in proportia de 1 kilogram de muguri la 4 litri de apa). Amestecul obtinut se pune la fiert 10-15 minute, apoi se strecoara printr-un tifon.

Intr-un kilogram de decoct se adauga un kilogram de miere si 10 mililitri de extract de propolis. Din siropul obtinut se ia cite o lingurita de trei ori pe zi inainte de masa.