Tecile de fasole trateaza diabetul si pancreatita cronica

Tecile de fasole trateaza diabetul si pancreatita cronica O lingura de pastai uscate de fasole se pun in 400 de mililitri de apa fierbinte, se lasa la infuzat o ora, apoi se strecoara. Infuzia fierbinte se foloseste intern, cite o jumatate de pahar de trei-patru ori pe zi, indiferent de regimul alimentar, in caz de reumatism si ca mijloc diuretic in afectiunile renale. Se iau 15 grame de pastai de fasole marutite, se pun in 200 de mililitri de apa fierbinte, se fierb 10 minute la foc mic, apoi se lasa sa se raceasca si se strecoara. Se iau cite doua linguri din acest decoct de trei ori pe zi inainte de masa in cazurile de diabet zaharat. Adesea, in cazul acestei afectiuni se iau doua linguri de teci de fasole, se pun intr-o jumatate de litru de apa fierbinte in termos, se lasa la infuzat trei-patru ore, se strecoara si se bea cite o jumatate de pahar de doua ori pe zi, inainte de masa. Impotriva diabetului se folosesc si decocturile mai concentrate: doua-trei pahare de teci de fasole taiate marunt se pun in trei-patru pahare de apa; se fierb 10-15 minute la foc mic, se strecoara si se bea de patru ori pe zi cite o jumatate de pahar cu 30 de minute inainte de masa. Cu pastai de fasole se trateaza si pancreatita cronica: doua-trei linguri de pastai uscate se pun la infuzat intr-o jumatate de litru de apa fierbinte, in termos, timp de cinci ore. Se bea cite un pahar de infuzie de trei-patru ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa. In cazul pietrelor la rinichi, medicina populara recomanda sa se bea un decoct din flori de fasole (o lingura de flori uscate se pun in 300 de mililitri de apa, se fierb 5 minute, apoi se strecoara); se bea cite o jumatate de pahar de trei ori pe zi. In cazul pietrelor in vezica urinara si in patologia sistemului endocrin, fasolea se foloseste in mincare sub orice forma.

In cazul pietrelor la rinichi, al reumatismului si ca mijloc diuretic se foloseste decoctul din pastai de fasole: 30-40 de grame de pastai uscate se pun intr-un litru de apa fiebinte, se fierb la foc mic 15 minute, se lasa sa se raceasca, apoi se strecoara; se bea cite o jumatate de pahar de trei-patru ori pe zi, inainte de masa. Praful din boabe uscate de fasole se foloseste pentru tratarea ranilor proaspete, a eczemelor si arsurilor. Impotriva furunculilor, faina de fasole se amesteca cu miere pina se obtine o pasta groasa care se aplica pe rana.