Suc de sfecla si morcov pentru tratarea hipertensiunii

Suc de sfecla si morcov pentru tratarea hipertensiunii Intr-un vas emailat se pun cite un pahar de suc de sfecla, suc de morcov, suc de hrean si miere, se adauga sucul de la doua lamii si 30 de mililitri de alcool; se amesteca totul cu atentie pe parcursul a 30 de minute. Amestecul se pastreaza la rece intr-un loc intunecos; se ia cite o lingura cu 20-30 de minute inainte de masa, timp de o luna (dupa doua luni de pauza, tratamentul poate fi reluat). O alta reteta foarte eficienta in cazul hipertensiunii arteriale este urmatoarea: se amesteca un pahar de miere, un pahar de suc de sfecla, un pahar de suc de morcov si un pahar de suc de hrean. Amestecul se pastreaza intr-un loc intunecos si rece, intr-un vas acoperit; se ia cite o lingura din acest amestec inainte de masa de trei ori pe zi, timp de doua-trei luni. Se pregateste un amestec dintr-un pahar de suc de sfecla, un pahar de suc de hrean, sucul de la o lamiie si un pahar de miere; se ia cite o lingura din acest amestec de trei ori pe zi inainte de masa, timp de doua luni. O lingura de miere si 30 de grame de untura de porc se dizolva intr-un pahar de lapte fierbinte; se bea acest amestec de doua-trei ori pe zi. O lingura de miere se dizolva intr-un pahar de lapte sau de ceai; se bea seara inainte de culcare; este un foarte eficient mijloc impotriva hipertensiunii arteriale. Tot inainte de somn este recomandata si urmatoarea reteta: 100 de grame de zmeura proaspata sau doua linguri de zmeura uscata se pun intr-un pahar cu apa fierbinte, dupa 10-15 minute se adauga o lingura de miere. Se amesteca suc de hrean cu miere (in proportie de 1:1); se ia din acest amestec cite o lingura dimineata si seara. 100 de grame de miere si sucul de la o lamiie se amesteca bine; se ia inainte de culcare cite o lingura cu lapte fierbinte sau cu ceai.