Anemia se trateaza cu sucuri de legume

Anemia se trateaza cu sucuri de legume Impotriva anemiei sint recomandate urmatoarele amestecuri: suc de morcov (22 de linguri), suc de papadie (sase linguri), suc de ridiche (patru linguri) sau suc de morcov, suc de sparanghel, suc de salata verde, suc de sfecla rosie, morcov dat pe razatoare, ridiche neagra (in parti egale). Se iau pe parcursul citorva luni cite una-doua linguri din amestecul de sucuri zilnic. Foarte indicat este sucul de varza: cite 100 de mililitri de suc caldut, de doua-trei ori pe zi, cu o ora inainte de masa. Se amesteca in parti egale frunze de mesteacan si frunze de urzica. Doua linguri din acest amestec se pun intr-un pahar si jumatate de apa fierbinte, se lasa la infuzat o ora, se strecoara si se adauga o jumatate de pahar de suc de sfecla. Se bea pe parcursul zilei in trei-patru doze, cu 20 de minute inainte de masa. Durata tratamentului este de opt saptamini. Doua parti de cucuta (seminte si frunze) se amesteca cu patru parti alcool de 90 de grade, se lasa la macerat sapte zile; se iau cite doua picaturi de tinctura de cinci ori pe zi. O lingurita de radacini de ghintura galbena, o lingurita de frunze de coada-soricelului, o lingurita de frunze de fierea-pamintului se amesteca cu trei pahare de apa, se fierb 7-10 minute, apoi se strecoara. Se bea toata aceasta doza pe parcursul zilei.