Tratamentul afectiunilor oaselor si articulatiilor

Tratamentul afectiunilor oaselor si articulatiilor

Durerile de spate (zona umerilor si a cefii) cauzate de patrunderea vintului la nivelul cefii

Durerile de spate cauzate de patrunderea vintului la nivelul cefii sint insotite de contractura musculara, uneori si de o umflare a zonei respective. Solutia consta in deblocarea acestei zone, in normalizarea circulatiei sanguine si a celei energetice.

Se va mentine o palma in dreptul cefii, la o distanta de aproximativ 10 centimetri fata de corp, cealalta palma se va tine in dreptul abdomenului inferior (zona de sub ombilic, unde se afla cimpul de cinabru inferior - Xia Dantian), la o distanta de 30 de centimetri fata de acesta.

Osteofite (ciocuri) in zona cervicala

Pentru a trata osteofitele este necesara folosirea metodei crearii unui cimp in mijlocul altui cimp. Este vorba de obtinerea unui cimp foarte puternic, care sa poate sparge si disipa cimpul si energia osteofitelor.

Concret se va mentine o palma la nivelul zonei lombare, la o distanta de 30 de centimetri fata de corp, iar cealalta palma se va tine in dreptul zonei cervicale, acolo unde exista osteofitele, palma fiind usor curbata, degetul mijlociu este indoit si cu virful indreptat spre zona cervicala (spre locul unde se afla osteofitele). Cimpul ce apare in acest mod este foarte puternic.

Aceasta modalitate de mentinere a palmei se foloseste pentru actiunea impotriva osteofitelor, a tumorilor, cit si in cazul litiazelor (pietrele ce pot aparea la vezica biliara, la rinichi). Ea vindeca si afectiunile nervilor din zona cervicala.

Periartrita scapulo-humerala (inflamatia din regiunea umarului)

In acest caz se va folosi palma ce corespunde umarului care nu are probleme, pentru a o mentine in dreptul umarului ce are probleme, la o distanta de 10 centimetri fata de corp. Cealalta palma se va mentine in dreptul abdomenului inferior (zona de sub ombilic, acolo unde in interiorul corpului se afla cimpul de cinabru inferior), la o distanta de 30 de centimetri fata de corp.

Prin aceasta tehnica se va trata periartrita scapulo-humerala, crescind in acelasi timp si energia din cimpul de cinabru inferior (Xia dantian). Palmele se vor mentine in pozitia indicata timp de 3 minute zilnic, de doua ori pe zi.

Osteofite in zona lombara sau toracica

Ca si in cazul osteofitelor in zona cervicala si acum se va recurge la metoda crearii unui cimp in mijlocul altui cimp.

Se va mentine o plama in dreptul zonei unde exista osteofite, palma este usor curbata, degetele apropiate, degetul mijlociu este indoit, astfel incit virful degetului sa fie indreptat spre zona osteofitei. Distanta dintre palma si corp este de aproximativ 10 centimetri. Cealalta palma se va mentine in dreptul abdomenului inferior, catre zona de sub ombilic (in dreptul cimpului de cinabru inferior - xia dantian), distanta dintre palma si corp este de 30 de centimetri.

Se va recurge la schimbarea distantei dintre palme si corp, o palma se va mentine acum aproape de abdomenul inferior, iar cealalta se va mentine mai departe, fiind indreptata catre zona osteofitelor. In acest fel se va folosi si puterea din abdomenul inferior (din centrul energetic denumit cimpul de cinabru inferior) pentru a sparge cimpul osteofitelor.

Atunci cind se actioneaza asupra oaselor se urmareste folosirea unei forte cit mai mari, deoarece patrunderea in cimpul acestora necesita o astfel de forta, spre deosebire de organele interne, unde nu se recomanda folosirea unei puteri prea mari, pentru a nu leza organele in cauza.

Discopatia lombara sau hernia de disc

Atunci cind apare discopatia lombara sau hernia de disc, energia rinichilor este insuficienta. Se spune ca exista vidul energetic al rinichilor. Se recomanda exersarea tehnicilor ce cresc energia din zona rinichilor, mentinerea palmelor cu centrul indreptat catre rinichi, mentinerea unei palme cu centrul indreptat catre zona Mingmen (poarta vietii), aflata la jumatatea distantei dintre rinichi.

Rezultatele vor fi mai rapide daca se va folosi energia din centrul energetic aflat in abdomenul inferior (cimpul de cinabru inferior - Xia dantian).

In acest sens se va mentine o palma in dreptul abdomenului inferior (zona de sub ombilic), la o distanta de 10 centimetri fata de corp, cealalta palma se va mentine in dreptul vertebrelor afectate, la o distanta de 30 de centimetri fata de corp. In nici un caz virfurile degetelor palmei aflate in spate nu vor fi indreptate catre in jos. Ideal ar fi ca ele sa fie indreptate catre in sus.

Sciatica

Se va tine o palma indreptata catre locul dureros, la o distanta de 10 centimetri fata de corp, cealalta palma se va tine in dreptul abdomenului inferior, la o distanta de 30 de centimetri fata de acesta.

De asemenea, se poate tine o palma in dreptul abdomenului inferior, distanta dintre palma si corp fiind de 10 centimetri, cealalta palma se va tine in dreptul locului bolnav, distanta dintre palma si corp fiind de aproximativ 10 centimetri.

Osteofite la nivelul genunchilor

Indiferent daca exista osteofite la un singur genunchi sau la ambii, este necesara reglarea energetica a ambilor genunchi. Initial se vor relaxa genunchii si apoi se vor aseza palmele in dreptul genunchilor. Pentru genunchiul bolnav palma se va tine mai aproape (la aproximativ 10 centimetri), iar pentru genunchiul sanatos palma se va tine mai departe (30 de centimetri).

Daca ambii genunchi au osteofite se vor tine astfel palmele: una mai departe si cealalta mai departe, apoi (dupa 3-5 minute) palma care a fost mai departe se va tine mai aproape, iar palma care a fost mai aproape se va tine mai departe.

Palma care este tinuta mai aproape va avea degetul mijlociu indoit, virful degetului fiind indreptat catre zona osteofitului.

Dureri ale gleznelor

Durerile gleznelor sint cauzate adesea (atunci cind nu este vorba de un accident) de insuficienta energetica a ficatului sau a rinichilor. Pentru a indeparta durerea existenta se va mentine o palma in dreptul gleznei ce acuza dureri, la o distanta de 40 de centimetri de aceasta, iar cealalta palma se va tine in dreptul abdomenului inferior (in dreptul cimpului de cinabru inferior), la o distanta de 10 centimetri fata de corp.