Imaginea starii de bine.Chirurgia plastica

Prea des, femeile por fi afectate de structuri mentale negative. Acestea îşi pot găsi originea în mediul familial în care au evoluat în copilărie, în societatea în care trăiesc sau în massmedia. Dintre acestea, una din cele mai puternice constă în percepţia felului în care arătaţi. Percepţia propriului eu însoţită de un mesaj subconştient ce vă îndeamnă să „fiţi perfectă" se poate răsfrânge asupra modelelor comportamentale precum calitatea de părinte, relaţiile cu cei din jur şi cu serviciul. Dificultăţile apar atunci când în viaţa dumneavoastră zilnică se petrec atât de multe evenimente încât perceperi ca pe un eşec imposibilitatea de a rezolva toate problemele. Incercarea de a izbândi în tot ceea ce se cere şi se aşteaptă de la dumneavoastră ca iubită, soţie, mamă şi angajată într-un loc de munca vă poate forţa să vă fixaţi obiective imposibil de înalte, ceea ce este contraproductiv pentru sănătatea dumneavoastră psihică şi fizică.


GÂNDIREA POZITIVĂ

Cercetătorii au descoperit că a fi bună cu tine însăţi prezintă beneficii în ceea ce priveşte sănătatea fizică, care se reflectă la exterior. Cele mai sănătoase persoane par a fi cele care iubesc, caută şi creează stări plăcute. Stările sufleteşti şi emoţiile pozitive vă încântă simţurile şi afectează direct sistemele imunitar, nervos si cardiovascular. Acordându-vă timp pentru propria persoană, căutând privelişti frumoase, sunete me­lodioase, mirosuri savuroase, gusturi delicioase şi o atingere afectuoasă, vă amplificaţi şi vă autoîntre-ţineţi starea de bine.
Acesta ar trebui să fie primul pas ce se cere făcut dacă simţiţi că sunteţi afectată psihic şi fizic de modul în care trăiţi. Când veţi lua decizia de a tace schimbări pe care le-aţi avut în vedere de ceva timp şi veţi descoperi cât de veselă şi de bine vă veţi simţi, beneficiile vor începe să apară.

Veţi descoperi că gândiţi mai clar şi sunteţi mai optimistă. Auto- | întreţinerea acestui sentiment este un pas pozitiv spre a reduce riscurile de îmbolnăvire.
După ce începeţi un program de nutriţie sănă-toasa şi efort fizic, este posibil sa nu trăiţi experienţa unei schimbări peste noapte către un ten luminos şi un păr strălucitor. Totuşi, încurajator este faptul ca o alimentaţie raţională şi nutritivă şi angajarea activă în efectuarea de exerciţii fizice ce promo­vează forţa şi rezistenţa vor duce în final la rezultate observabile. Toate schimbările necesită timp.
Stabilirea unor obiective realiste şi tangibile vă poate ajuta în hotărârea dumneavoastră de a reuşi. Nu există salturi miraculoase. Trebuie să lucraţi pen­tru a slăbi sau a vă menţine greutatea ideală, iar su­portul unui antrenor sau a unui grup cu interese similare vă va încuraja să aveţi cea mai bună perspec­tivă şi vă va ridica moralul, dacă nu progresaţi atât de bine pe cât aţi sperat. Concentraţi-vă asupra a ceea ce j aţi reuşit şi asiguraţi-vă că dormiţi bine noaptea şi că aveţi perioade suficiente de repaus între activităţi.


INVESTIŢI ÎN RESPECTUL DE SINE
Increderea în propria persoană nu are nimic de a face cu tinereţea sau banii, ci este o calitate atractivă ce merită a fi încurajată. Ea poate fi obţinută prin implementarea unui mod de viaţă în care sa vă rezervaţi timp pentru plăcerile dumneavoastră (nu este nevoie să fie scump sau complicat, ci ar trebui să vă aducă bucurie). Nu vă bazaţi aprecierea de sine pe aprobarea altor persoane sau pe recunoştinţa lor faţă de dumneavoastră, nu consideraţi că trebuie să dăruiţi pentru a fi apreciată şi nu gândiţi la dumneavoastră înşivă ca la o persoană care are grijă de alţii.
Găsiţi-vă timp pentru a vă ocupa de dumneavoastră, pentru a vă construi respectul de sine şi aceasta va avea un efect pozitiv asupra sănătăţii fizice. Când consideraţi că există aspecte care trebuie să sufere unele corecţii - de exemplul, părul facial sau probleme legate de ten -, trebuie să aveţi incredere şi să solicitaţi ajutorul corect al profesioniştilor.

Chirurgia plastică

: întrebări de pus
In prezent, multe persoane s-au suspus chirurgiei plastice. Ea a început să fie privită ca o intervenţie realizată nu numai din vanitate - deşi acest lucru se mai întâmplă - ci şi pentru a corecta trăsături proeminente care pot determina suferinţa unei persoane. Dacă, de exemplu, sunteţi atât de obsedată de nasul dumneavoastră (în pofida cuvintelor liniştitoare ale prietenilor) şi consideraţi că aspectul acestuia interferează cu modul în care se desfăşoară viaţa dumneavoastră, medicul vă poate recomanda unui chirurg estetician care îl poate remodela.
Suportarea unei operaţii plastice este un mare angajament pe care nu trebuie să vi-l asumaţi cu uşurinţă. Luaţi în consideraţie următoarele:


- Există într-adevăr o trăsătură supărătoare care vă face să fiţi nemulţumită, sau sunteţi supărată datorită altor aspecte din viaţa dumneavoastră, precum un divorţ recent, o pierdere ireparabilă sau crize de personalitate? De ce să nu solicitaţi mai întâi ajutor pentru aceste probleme şi apoi să vedeţi cum vă simţiţi?

- Aşteptările dumneavoastră sunt realiste? Nu apelaţi la chirurgie imaginându-vă că veţi ajunge să arătaţi ca un manechin. De asemenea, amintiţi-vă că în fapt este posibil să vă fi obişnuit atât de mult cu acea trăsătură pe care doriţi să o modificaţi, încât veţi descoperi că este dificil să vă adaptaţi la una nouă sau, şi mai rau, că veţi sfârşi prin a nu fi încântată de rezultat.

- Ştiţi ce impune o astfel de chirugie? Cât de multe operaţii sunt implicate şi pe ce perioadă de timp?


- Vă temeţi că îmbătrâniţi? Chirurgia estetică nu va amâna semnele bătrâneţii o veşnicie şi poate fi necesar să repetaţi operaţia după câţiva ani. Pe termen lung, o alimentaţie sănătoasă şi exerciţiul fizic sunt mai bune.
Daca vă decideţi să apelaţi la chirurgie, căutaţi ce este mai bun, dar nu prin intermediul anunţurilor. Luaţi recomandări de la medicul dumneavoastră sau de la prieteni. Consultaţi mai mulţi chirugi, dacă este necesar, înainte de a vă lăsa în grija unuia dintre ei. Este important să vă placă şi să aveţi încredere în chirurgul care vă va opera; este important ca el să vă prezinte bucuros, pe larg, imagini ale muncii şi experienţei sale - imagini tip înainte şi după -şi să fie dornic să vă răspundă în detaliu la toate întrebările.
Inainte de consultaţie, întocmiţi o listă cu întrebările pe care doriţi sa le adresaţi. Este necesar să ştiţi dacă ar trebui să vă învoiţi de la serviciu, dacă rămâneţi cu vânătăi sau cicatrice şi ce îngrijiri sunt necesare după operaţie. Fiţi sigură că aţi înţeles răspunsurile.