Legume,Fructe



Stiai ca poti acoperi 122% din necesarul de vitamina K doar cu o cana de fasole verde? Iar aceasta vitamina este importanta in mentinerea rezistentei oaselor deoarece activeaza osteocalcinul, principala proteina non-colagena din oase, care “sudeaza” moleculele de calciu in...
Miezul de gutuie era folosit din cele mai vechi timpuri în tarile din Orientul Apropiat, în cazul afectiunilor tubului digestiv si intestinal însotite de diaree si hemoragii, iar medicina tibetana considera ca nu exista un remediu mai bun decât gutuia în cazul bolilor de u...
Lamaia are efect bactericid, antiseptic, stimuleaza leucopoeza, este tonic cardiac, diuretic, antireumatismal, antigutos, scade aciditatea gastrica, antiscleros, antiscorbutic, hipotensiv, tonic nervos, depurativ, antianemic, hemostat...
Lintea este o leguminoasa cultivata din vechime in lumea intreaga, verisoara cu fasolea si disponibila in orice anotimp. Este un aliment bogat in proteine si minerale si sarac in grasimi. In functie de marime si culoare se pot distinge 3 tipuri: lintea cu bob mare si inve...
Mandarinul ar trebui sa fie mult mai mic sau egal in inaltime cu portocalul dulce, depinzand de varietate. Mandarinele sunt turtite, coaja este de culoare portocaliu deschis si portocaliu-rosu atunci cand sunt coapte, iar bucatile pot fi usor detasate intre ele. Semintele sun...


Mazarea are o combinaţie inedită de elemente nutritive. Datorită amestecului de vitamine B1, B2, B6 şi C precum şi a conţinutului de fier constituie un medicament împotriva oboselii, a anemiei, a problemelor cu învăţatul, şi a funcţionări slabe a sistemului imunol...
Macesul este cunoscut inca din vechime ca o planta medicinala. Creste in regiunile de campie se de deal, formand tufe acoperite de flori ...
-Merele contin vitamina C, care ajuta la intarirea sistemului imunitar. Foarte multe persoane care duc lipsa de vitamina C au mari probleme de sanatate, racesc rapid si au probleme cu gingiile. -Previn aparitia bolilor de inima pentru ca sunt bogate in flavonoizi, care au efe...
Fructele migdalului sunt purtatoarele unui continut caloric ridicat, fapt ce le face recomandabile in sezonul rece deoarece furnizeaza organismului o cantitate valoroasa de energie. Alungite si dulcege, migdalele dau gust nu doar prajiturilor, ci si sanatatii. Continutul ridi...
Morcovul contine vitamina A este importanta pentru sanatatea si frumusetea pielii, a parului, a ochilor, ajuta in procesul de crestere si ajuta corpul in lupta cu infectiile. Beta-carotenul este cunoscut pentru reducerea riscului unor boli de inima si a cancerului. Beneficii ...
Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 »