Fructe



Cireasa are o puternica actiune detoxifianta si depurativa care o recomanda reumaticilor, persoanelor care sufera de guta sau constipatie, celor cu litiaze renale si biliare. Rotunde, micute si zemoase, ele sunt ambasadorii lunii mai – pe care, traditional, o reprezinta. Cire...
Miezul de gutuie era folosit din cele mai vechi timpuri în tarile din Orientul Apropiat, în cazul afectiunilor tubului digestiv si intestinal însotite de diaree si hemoragii, iar medicina tibetana considera ca nu exista un remediu mai bun decât gutuia în cazul bolilor de u...
Lamaia are efect bactericid, antiseptic, stimuleaza leucopoeza, este tonic cardiac, diuretic, antireumatismal, antigutos, scade aciditatea gastrica, antiscleros, antiscorbutic, hipotensiv, tonic nervos, depurativ, antianemic, hemostat...
Mandarinul ar trebui sa fie mult mai mic sau egal in inaltime cu portocalul dulce, depinzand de varietate. Mandarinele sunt turtite, coaja este de culoare portocaliu deschis si portocaliu-rosu atunci cand sunt coapte, iar bucatile pot fi usor detasate intre ele. Semintele sun...
-Merele contin vitamina C, care ajuta la intarirea sistemului imunitar. Foarte multe persoane care duc lipsa de vitamina C au mari probleme de sanatate, racesc rapid si au probleme cu gingiile. -Previn aparitia bolilor de inima pentru ca sunt bogate in flavonoizi, care au efe...


Fructele migdalului sunt purtatoarele unui continut caloric ridicat, fapt ce le face recomandabile in sezonul rece deoarece furnizeaza organismului o cantitate valoroasa de energie. Alungite si dulcege, migdalele dau gust nu doar prajiturilor, ci si sanatatii. Continutul ridi...
Murele au proprietati hipoglicemiante, limitand astfel productia de insulina. Consumul de mure poate preveni unele forme de cancer, precum cel de colon si de stomac, datorita fibrelor alimentare. De asemenea, acidul clorogenic, care se gaseste in aceste fructe, impiedica forma...
Miezul de nucă este unul dintre cele mai vitalizante şi nutritive alimente cunoscute şi o minune pentru organism în timpul anotimpului rece. Practic, te pune pe picioare cât ai spune nucă. Fiind foarte bogată în grăsimi şi proteine, nuca întrece carnea ca valoar...
Pepenele galben regleaza tiroida Pepenele galben are un continut bogat în vitamine, mai ales cele din complexul B, precum si cel în minerale au fost completate de unele noi principii active, benefice sanatatii, descoperite de oamenii de stiinta în ultimii ani. S-a dovedit...
Pepenele verde este considerat un aliment medicamentos. Un sfert de pepene contine 2 mg de beta-caroten. Institutul National de Oncologie din SUA recomanda 5,7 mg/zi pentru protectia anticancer si fata de bolile cardiace. Contine si multa vitamina C. Pepenele verde este un diu...
Pagina: 1 2 3 »