Legume



Nu tot ce este bun la gust este bun si pentru sanatatea noastra. Este un fapt dovedit adeseori in decursul vietii, asa ca medicii si cercetatorii ne sfatuiesc tot mai insistent sa nu mai facem abstractie si sa consumam alimente care nu sint senzational de delicioase, dar care ...
Aceasta leguma contine cea mai mare cantitate de apa, fiind un bun diuretic si eliminind astfel toxinele acumulate in organism. Fiindca in coaja sa sint foarte multe vitamine, este recomandat sa nu fie consumat decojit, ci doar sa fie bine spalat sub jet de apa, cu o periuta. Se ...
Cartoful a ajuns in Europa prin secolul XVI si, de atunci, nu ne-a mai lipsit de la masa. Aceasta leguma aparent banala, daca este fiarta pe abur sau inabusit, dezintoxica organismul, datorita continutului sau bogat in potasiu. Contribuie la eliminarea acidului uric, fiind ind...
Surse importante de vitamine si minerale, castanele comestibile sunt de un real ajutor persoanelor cu astenie fizica si intelectuala, convalescentilor, batranilor si copiilor. Castanul (Castanea sativa) este originar din SE Europei, dar creste spontan pana la 45-50˚ l...
Castravetii erau consumati in vestul Asiei cu 3.000 de ani in urma. Din aceasta parte de lume, castravetii au fost adusi in Europa, unde au fost foarte repede indragiti de greci si de romani. Acestia l-au folosit nu numai ca hrana, ci si ca medicament. MEDICAMENT. Sucul de...


Cu o valoare culinara deosebita, ceapa este un aliment care n-ar trebui sa lipseasca din meniul nostru zilnic. Poate fi mancata cruda, fiarta, coapta, prajita sau chiar uscata, in diverse preparate. Intrucat prepararea termica ii distruge calitatile nutritive, se recomanda sa ...
Cele comestibile sînt utilizate în alimentaţie dar şi în farmacologie. Conţinutul ciupercilor în factori nutritivi este remarcabil: 30-40 la sută din greutatea lor uscată sînt proteine (carnea are 15-25 la sută). Ciupercile mai conţin cam toate elementele minerale...
Fasolea este un substituent foarte bun al carnii in dietele vegetariene, pentru ca aceasta contine o cantitate mare de proteine. De asemenea fasolea contine si o cantitate mare de fibre, cu rol in mentinerea unui tranzit intestinal normal, este hranitoare si are un continut calo...
Stiai ca poti acoperi 122% din necesarul de vitamina K doar cu o cana de fasole verde? Iar aceasta vitamina este importanta in mentinerea rezistentei oaselor deoarece activeaza osteocalcinul, principala proteina non-colagena din oase, care “sudeaza” moleculele de calciu in...
Lintea este o leguminoasa cultivata din vechime in lumea intreaga, verisoara cu fasolea si disponibila in orice anotimp. Este un aliment bogat in proteine si minerale si sarac in grasimi. In functie de marime si culoare se pot distinge 3 tipuri: lintea cu bob mare si inve...
Pagina: 1 2 3 4 »