Legume



Mazarea are o combinaţie inedită de elemente nutritive. Datorită amestecului de vitamine B1, B2, B6 şi C precum şi a conţinutului de fier constituie un medicament împotriva oboselii, a anemiei, a problemelor cu învăţatul, şi a funcţionări slabe a sistemului imunol...
Morcovul contine vitamina A este importanta pentru sanatatea si frumusetea pielii, a parului, a ochilor, ajuta in procesul de crestere si ajuta corpul in lupta cu infectiile. Beta-carotenul este cunoscut pentru reducerea riscului unor boli de inima si a cancerului. Beneficii ...
Este plantă bienală, spontană şi cultivată, fiind folosită în arta culinară. Proprietati: - nutritiv - diuretic - antioxidant - antireumatismal Indicatii - uz intern: - crestere - boli de rinichi - obezitate, celulita - anemie - astenie - conv...
Patrunjelul, unul dintre cele mai cunoscute si apreciate zarzavaturi, consumat deseori in salate si preparate culinare este un tonic general, un antioxidant si un purificator al organismului. Datorita compozitiei sale el intareste imunitatea, are proprietati antitumorale s...
Dupa o iarna in care oamenii au fost vitregiti de legume proaspete, verdeturile primaverii vin sa completeze carentele unei alimentatii monotone, bazata mai mult pe carne si radacini. Din aceste frunze fragile se prepara atat salate, cat si multe feluri gatite. Asezonate cu u...


Prazul este o planta legumicola, cu tulpina cilindrica groasa si inalta, cu frunze lanceolate si bulb carnos. Se consuma partea alba si putin din partea verde. Prazul crud se foloseste sub forma de salata. Se poate combina cu diferite ingrediente la prepararea unor mancaruri ...
Cunoscute pentru virtutile lor terapeutice, ridichile erau cuprinse în alimentatia zilnica a sclavilor care lucrau la constructia piramidelor, în Egiptul antic, pentru a le mentine sanatatea. În medicina noastra populara, ridichea este re...
Salata verde stimuleaza procesele metabolice ale organismului Salata constituie un aliment de improspatare, de revigorare si de curatire a organismului. Este cunoscut efectul ei de stimulent al poftei de mancare si faptul ca contribuie la obtinerea unor valori normale ...
Cea mai buna sfecla rosie pentru gatit este cea de mici dimeniuni, care este mai dulce datorita unui continut sporit de zaharuri iar fibrele sunt mai putin sau deloc lignificate. Printre substantele benefice continute de radacina sfeclei se numara sarurile de potasiu cu efecte...
Spanacul reprezinta un tonic de mare valoare in convalescenta organismului dupa iarna, in astenia fizica si psihica, in anemie si senescenta. Are un continut bogat in beta-caroten, un pigment precursor care odata ingerat este transformat cu ajutorul ficatului si al intestinul...
Pagina: « 1 2 3 4 »