Nutritie



Carnea este cel mai toxic aliment dintre toate alimentele de baza.Boli cauzate de consumul frecvent de carne:- aparitia mai multor forme de cancer, printre care:- - aparitiei cancerului de colon- - aparitiei cancerului de rect hepatic  - - aparitiei cancerului ovarian  ...
PRODUSE CARE CONŢIN LACTOZĂ:▪ Lapte sau substanta uscata din lapte▪ Pâinea şi produsele de panificaţie▪ Prăjiturile şi fursecurile▪ Bomboanele▪ Fulgii de cartofi▪ Margarina▪ Multe medicamente eliberate pe bază de reţetă▪ Medicamentele eliberate fără re...
Capitolul I Dispozitii generale Art.1. În prezenta lege termenii si expresiile de mai jos au următorul înteles: a) substante aflate sub control national – drogurile si precursorii înscrisi în tabelele-anexă nr.I-IV care fac parte integrantă din prezenta lege...
CE TREBUIE SĂ ŞTIE ORICINE ?   Pe etichetele produselor alimentare româneşti se pot întâlni următoarele inscripţionări : emulgatori, gelatină, stabilizatori, grăsimi, spumanţi, coloranţi, antioxidanţi, gelifianţi, emulsifianţi. Atunci câ...
Cei mai periculosi aditivi Organizatiile mondiale de sanatate au facut deja o lista cu cei mai periculosi aditivi prezenti in produsele alimentare. Majoritatea tarilor care ii folosesc sunt constiente de nocivitatea lor si fac, sau au facut deja, demersuri legislative pentru a-i ...


„Este posibil ca producatorul sa foloseasca alta substanta“  In Occident, populatia a devenit mult mai preocupata de calitatea alimentelor pe care le consuma. Se incearca renuntarea la produsele de fast-food si inlocuirea lor cu alimente naturale. Fructel...
Guma de mestecat si berea - inamici ai stomacului Chiar si in acest produs destinat cu precadere copiilor, producatorii au gasit de cuviinta sa introduca in ingrediente, nu mai putin de 7-8 tipuri de substante chimice, multe dintre ele fiind pe lista celor suspect...
Supele concentrate si boala Alzheimer  Contin in exces glutamatul de sodiu, E 621, considerat de specialisti dintre cele mai cancerigene substante. Supele se obtin prin deshidratarea ciorbelor si a supelor preparate normal, in cantitati industriale, pana rez...
Aspartamul - un indulcitor care poate ucide in 70 de feluri Este unul din alimentele cele mai controversate. Fiind deosebit de concentrat, el lezeaza organele digestive pe care le obliga sa prelucreze o cantitate prea mare de energie. Pentru ca nu poate fi prelucr...
Margarina are o structura moleculara identica cu cea a plasticului Este un produs aparut in al doilea razboi mondial, atunci cand untul incepuse sa devina inaccesibil. Cercetatorii americani au descoperit accidental, ca daca se incalzeste la 150 de grade Celsius u...
Pagina: 1 2 3 4 5 »