Nutritie



Alimentele-otrava  Consumul indelungat de alimente, care au in compozitie aditivi obtinuti pe cale sintetica, supune organismul la un adevarat bombardament chimic care afecteaza organele interne. Pentru a se apara, acesta ajunge sa produca anticorpi peste masu...
„E“-urile ameninta sanatatea In Romania nu exista aparate care sa controleze calitatea aditivilor din alimente Societatea este intr-o continua evolutie. Tehnologia este prezenta in aproape toate mediile. Produsele alimentare sunt si ele obtinute astazi cu a...
Exista unele substante in alimente, care s-au dovedit a produce tumori canceroase.Dintre acestea sunt:   >>unele mase plastice cu care se ambaleaza alimentele >>pesticidele - substante care se folosesc pentru combaterea daunatorilor in agricultura>> ingrasa...
Sunt multe vitamine, minerale şi alte tipuri de substanţe nutritive care trebuie consumate pentru a beneficia de o nutriţie personală optimă. Folosiţi acest tabel pentru a identifica vitaminele şi mineralele de care puteţi beneficia sau pe care poate nu le includeţi ...
Carenţele de calciu ce apar în diferite etape ale vieţii se manifestă prin următoarele simptome: -crampe musculare -agitaţie -iritabilitate -senzaţia de lipsă de aer nemotivată -cefalee -palpitaţii -alterarea dentiţiei -insomnie -dereglări...


Cu totii deja stim ca un dejun bogat ne ajuta sa nu ne supraalimentam in restul zilei. Insa, cercetatorii au demonstrat ca faina de ovaz este mai buna pentru micul dejun decat alte alimente, aceasta fiind de 2 ori mai satioaasa decat muesli sau decat faina alba. De asemenea, fai...
Timp de secole graul a ramas baza alimentatiei, bobul de grau fiind considerat un adevarat „ou” vegetal datorita continutului sau bogat nutritiv, util functionarii optime a organismului. Conditia insa pentru a indeplini acest rol este consumul sau sub forma integrala. Sur...
Folosita la micul dejun ea reprezinta o sursa de energie care ajuta organismul sa inceapa cu bine activitatea zilnica. Mierea contine toate vitaminele pe care nutritionistii le considera necesare sanatatii si multe minerale (cupru, mangan, calciu, potasiu, sodiu, magneziu, fi...
Nutritionistii recomanda un consum cat mai scazut de zahar deoarece acest aliment este responsabil pentru o mare parte din cazurile de diabet, afectiuni cardiovasculare si obezitate, afectiuni ale pancreasului, cresterea colesterolului, a tensiunii arteriale, precum si formar...
Caracteristici principale Nucile, alunele si migdalele proaspete (in special cele culese putin inainte de deplina lor maturitate) au o compozitie deosebita, diferentiindu-se de alte fructe prin urmatoarele caracteristici: a) Bogatia mare ...
Pagina: « 1 2 3 4 5 »