Ce trebuie sa mancam,bem



Cu totii deja stim ca un dejun bogat ne ajuta sa nu ne supraalimentam in restul zilei. Insa, cercetatorii au demonstrat ca faina de ovaz este mai buna pentru micul dejun decat alte alimente, aceasta fiind de 2 ori mai satioaasa decat muesli sau decat faina alba. De asemenea, fai...
Timp de secole graul a ramas baza alimentatiei, bobul de grau fiind considerat un adevarat „ou” vegetal datorita continutului sau bogat nutritiv, util functionarii optime a organismului. Conditia insa pentru a indeplini acest rol este consumul sau sub forma integrala. Sur...
Folosita la micul dejun ea reprezinta o sursa de energie care ajuta organismul sa inceapa cu bine activitatea zilnica. Mierea contine toate vitaminele pe care nutritionistii le considera necesare sanatatii si multe minerale (cupru, mangan, calciu, potasiu, sodiu, magneziu, fi...
Caracteristici principale Nucile, alunele si migdalele proaspete (in special cele culese putin inainte de deplina lor maturitate) au o compozitie deosebita, diferentiindu-se de alte fructe prin urmatoarele caracteristici: a) Bogatia mare ...
Ananasul Descoperit de Cristofor Columb in Antile, deliciosul ananas a ajuns in Europa abia in secolul al XVI-lea. Aici el si-a cistigat repede adepti, fiind cultivat ulterior in sere. 100 de grame de ananas proaspat contin: Ananas - Calorii: 52; - Glucide: 12 g; ...


Sunt doua tipuri de fibre alimentare, care se deosebesc prin proprietati fizice si prin modul de actiune asupra organismului. 1. Asa-numitele fibre “insolubile”, pentru ca sunt destul de dure, rigide si nu se dizolva in apa. Cand ne gandim de obicei la fibre, avem in veder...
Calciul este cel mai des intalnit mineral in corpul omenesc, avand un rol vital. Calciul constituie 2% din greutatea corpului si se afla preponderent in oase – 90%. Oasele si dintii tai au mare nevoie de calciu. In plus, calciul sustine bataile stabile si puternice ale inimii t...
Apa constituie 70% din tesuturile corpului uman, 80% din sange, 90% din creier. Omul pierde zilnic prin transpiratie si prin secretii naturale pana la 2,5% liri de apa. De aceea este foarte necesar sa ne completam rezervele de apa, pentru a ne simti mai bine. Fara hrana, omul ...
Antioxidantii Ce au in comun impuritatile toxice, fumul de tigara, exercitiile fizice si raceala? Aparent nimic. Si totusi toate forteaza sistemul de aparare al organismului, toate creeaza necesitatea de anumite elemente nutritive cheie pentru a ne proteja sanatatea. Rezid...
Ceaiul verde este consumat in tarile asiatice de mii de ani, insa in Europa este folosit doar de curand. Pe langa gustul foarte bun, ceaiul verde are o serie de proprietati pentru care se recomanda a fi consumat in mod frecvent. In compozitia ceaiului verde se gasesc numeroase su...
Pagina: 1 2 »